До 12 часа се очаква стихията Идалия“ да връхлети Флорида

...
До 12 часа се очаква стихията Идалия“ да връхлети Флорида
Коментари Харесай

Ураганът Идалия ще достигне Флорида до часове

До 12 часа се чака стихията „ Идалия “ да връхлети Флорида като вихър от четвърта степен по скалата на Сафир-Симпсън. Скоростта напразно е 120 км/ч и продължава да се форсира. Някои крайбрежни курорти към този момент са наводнени. Губернаторът на щата Рон Десантис предизвести хората от засегнатите региони да се изтеглят незабавно.

" Ако се намирате в зона за евакуация и ви е подредено да се изтеглите, изключително в случай че се намирате в ниско ситуиран регион или крайбрежна зона, в този момент е моментът да го извършите. Все още имате малко време. Очакваме развиване на следващия ден сутринта. Така че в действителност би трябвало да тръгнете в този момент ", сподели Рон Десантис, губернатор на Флорида.

„ Идалия “ към този момент мина през Куба, където крайбрежните градове са наводнени. В Батабано – на към 50 км. От Хавана, къщите са цялостни до глезените с вода.

“Ще работим да възстановим електричеството, телефонните и мобилни връзки, земеделието като обновим насажденията и сеитбата. Чакат ни и още няколко дни на дъждове и наводнения “, съобщи Мигел Диас-Канел, президент на Куба.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от своя страна също акцентира, че е в непрекъснат контакт с Десантис и добави, че е уверил губернатора, че федералната помощ при бедствия ще остане в действие толкоз дълго, колкото е належащо. Армията също се готви за включване при справяне с урагана.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР