До 11.00 часа няма подадени сигнали за бедстващи хора, информира

...
До 11.00 часа няма подадени сигнали за бедстващи хора, информира
Коментари Харесай

Над 100 населени места в областта са с нарушено електрозахранване

До 11.00 часа няма подадени сигнали за бедстващи хора, осведоми регионалният шеф Йорданка Костадинова. „ Поддържам връзка с ръководителите на институции, следим ситуацията. Разговарях с началника на Регионално ръководство на образованието госпожа Светлана Василева. При нужда, съгласно обстановката, има подготвеност за издаване на заповеди за осъществяване на образователни занятия в неприсъствена форма – онлайн, в случай че се наложи в някоя от общините “ – сподели Й. Костадинова.

На всички изходи и входове на град Добрич ОД Министерство на вътрешните работи е разположило патрули и не се позволява придвижване на моторни транспортни средства без нужда. От Областно пътно ръководство осведомят, че към 11.00 ч. всички пътища в региона са затворени за придвижване на всички типове коли. 18 работещи машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа в региона.

До момента екипи на ПБЗН са работили на терен по 9 сигнала за премахване на паднали дървета в гр.Добрич, като 6 от тях са върху МПС. Няма потърпевши хора.

Сериозни разстройства в електрозахранването има на територията на цялата област. Заради мощния вятър без ток са над 100 обитаеми места в региона. По данни на дежурните по общини без електрозахранване са както следва - община Тервел - 14 бр. села и част от гр. Тервел; община Добричка - 59 бр. села; община Шабла - 13 бр.села; община Генерал Тошево0 – 13 села; община Крушари - 14 бр. села; община Каварна – 15 бр. села; община Балчик - 6 бр. села. Към горепосочения час няма подадени сигнали за квартали и семейства без ток в град Добрич.

Заради неналичието на електрозахранване и повреди без вода са 3 села в община Шабла, 5 села в община Тервел, 15 села в община Генерал Тошево и 7 села в община Добричка. От град Добрич няма подадени сигнали за нарушено водоподаване.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология към 11.00 ч. количеството дъжд за Добрич е 60 л/м2.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР