До 10 май в бургаската библиотека може да се види

...
До 10 май в бургаската библиотека може да се види
Коментари Харесай

Защо бургаският кмет възкликна: Някои хора много искат да ме изстрелят към Луната

До 10 май в бургаската библиотека може да се види забавен експонат

Знам, че някои хора доста желаят да ме изстрелят към Луната, обаче считам да се задържа още в Бургас. Това е ситуацията. А другояче, от през днешния ден бургаската библиотека демонстрира копие на скафандъра на Нийл Армстронг, с който стъпва на Луната. Репликата на костюма е проектирана посредством 3D принтер. Скафандърът е единственият в Европа и идва в Бургас от Виена. Интересният експонат ще остане в Бургас до 10 май. Това ще бъде неговото последно показване пред аудитория отвън територията на Австрия. Всички останали реплики на костюма на Нийл Армстронг са в Съединени американски щати и не се изнасят “, написа преди минути във фейсбук профила си бургаският кмет Димитър Николов, който ръководи общината 4 мандата и сигурно локалните хора ще го избират до края на живота му.

Шегата на другояче скромния властник е във връзка новопристигнал експонат в бургаската библиотека.

Нийл Олдън Армстронг е американски астронавт на НАСА, участник в два галактически полета, първият човек стъпил на Луната. Той е и авиоинженер, водач от Военноморския флот, авиатор изпитател и академични учител.

Вторият и финален галактически полет на Армстронг е като пълководец на „ Аполо 11 “, първото кацане на хора на Луната (прилуняване), през юли 1969 година. Армстронг и водачът на Лунния модул Едуин Олдрин се спускат на лунната повърхнина и прекарват два часа и половина отвън апарата, до момента в който Майкъл Колинс остава в окололунна орбита в Командно-обслужващия модул. Тримата са наградени с Президентски орден на свободата и Златен орден на Конгреса, а Армстронг получава и Космически орден на достойнството на Конгреса на Съединени американски щати.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР