До 10 години затвор за нелегален обществен превоз на пътници,

...
До 10 години затвор за нелегален обществен превоз на пътници,
Коментари Харесай

Парламентът реши: До 10 г. затвор за нелегален обществен превоз на пътници

До 10 години затвор за незаконен публичен транспорт на пасажери, взеха решение депутатите откакто одобриха на второ четене промени в Назакателния кодекс, който бяха записани в заключителните разпореждания на Кодекса на комерсиалното мореплаване.
За публичен транспорт на пасажери без позволение, регистрация или лиценз, законът планува затвор от 2 до 5 години, а моторното транспортно средство се лишава в интерес на страната.
Когато незаконно се транспортират две или повече лица, тогава наказването е отнемане от независимост от 5 до 10 години и санкция от 5 до 15 хиляди лева, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния, записаха още депутатите.
Промените породиха спор в зала дали с по този начин записаните ремонти ще се реализира ограничение на незаконните публични транспорти, както и дали е вярно посредством заключителни разпореждания на различен закон да се трансформира Наказателния кодекс, без измененията да са минали през правна комисия. В последна сметка обаче бяха признати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР