До 10 дни новата грипната вълна (грип тип Б -

...
До 10 дни новата грипната вълна (грип тип Б -
Коментари Харесай

Д-р Кантарджиев: До 10 дни грипът тип Б ще отшуми

До 10 дни новата грипната вълна (грип вид Б - б.р.) ще отшуми, само че хората би трябвало да бъдат малко по-дисциплинирани.

" Майки, в този момент като децата са във почивка не ги качвайте на самолетите на екскурзия до Северна Италия ". Този съвет даде шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев в утринния блок на bTV.
 Шест пациенти изписват през днешния ден от ВМА след втора негативна за ковид проба Обновена
Шест пациенти изписват през днешния ден от ВМА след втора негативна за ковид проба

У нас към момента няма случай на ковид

Според него по-добре разходка с чадър на открито, в сравнение с кино в мола . Настоящата грипна зараза била доста забавна, а медиите се изнервили за какво нямало грипни вируси.

Като доказахме грипа доста бързо набъбна и началото на февруари имаше пик. Той доста бързо понижа, само че деветата и десетата седмица се появил нов грип - грип Б.

По думите на доктор Кантарджиев, когато човек е болен би трябвало да ограничи контактите си и да носи маска . " Пет неща съм споделил - епидемиологията и ограниченията са същите като при грип и би трябвало маска на болния, и маска на здравия. Маската пази ", подчертава доктор Кантарджиев и подсети по какъв начин носенето на маска през годините е предпазвало хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР