До 10 000 лв. може да полу всяко училище в

...
До 10 000 лв. може да полу всяко училище в
Коментари Харесай

До 31 юли училища подават проекти за дигитализация в Димитро...

До 10 000 лева може да полу всяко учебно заведение в Община Димитровград, за закупуване на модерни софтуерни средства, съоръжение на кабинети, програмни артикули и лицензи. Парите са от общинската стратегия „ Модернизация в системата на учебното обучение посредством цифрови технологии”. Според решение на Общински съвет, бюджетът й за т.г. е 60 000 лева.

Днес кметът Иво Димов и екипът на програмата я показаха пред шефове и учители. На срещата в зала „ Гросето” бяха и специалистите от екипа, създал програмата Йоана Минчева от програмен шеф на Център за креативно образование в София, Димитър Дряновски – специалист „ Внедряване на цифрови технологии” в ЦТО.

Срокът за кандидатстване по програмата е от 01.06.2021г. до 31.07.2021 година, а за осъществяване на дейностите - до 30.11.2021 година Предвидено е отчитането на осъществяването на плановете да се реализира до 5 работни дни след привършване на плановите действия, само че не по-късно от 05.12.2021г.

Образователни решения за планово основано образование с виртуална и добавена действителност.

Преносими компютри и таблети;
Специализирано съоръжение за кабинети в направленията естествени науки, (дигитални) технологии, роботика и програмиране, инженерство и математика;
Програмни артикули и лицензи.
Проектите ще бъдат обсъждани от комисия, назначена от кмета на общината и ще бъдат финансирани по реда на тяхното постъпване, като разглеждането и оповестяването на резултатите ще се реализира до 5 работни дни от осъществяване на съвещанието за

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР