До 1 март участниците в изборите трябва да подадат в

...
До 1 март участниците в изборите трябва да подадат в
Коментари Харесай

Сметната палата събира данни за предизборните кампании

До 1 март участниците в изборите би трябвало да подадат в Единния указател по Изборния кодекс /ЕРИК/ на Сметната палата първите данни за предизборната си акция, оповестиха от Сметната палата.
Съгласно Изборния кодекс участниците в изборите - партии, обединения от партии и инициативни комитети, са длъжни да показват в Сметната палата в 5-дневен период от разкриване на предизборната акции, съществена информация.
Това са най-много събитията за регистриране в регистъра на Софийски градски съд (по член 17 от Закона за политическите партии); имената на лицата, които дават отговор за приходите, разноските и счетоводната отчетност; имената на донорите, типът, задачата, размерът или цената на направените дарения; имената на физическите лица, дали за безплатно прилагане движимости или услуги за предизборната акция, срокът на използването, типът и описанието на предоставените за прилагане движимости и типът на услугите; декларациите за произхода на дарените средства; наименованията на социологическите организации и на рекламните организации, както и на организациите за реализиране на връзки с обществеността, с които партиите, обединенията и инициативните комитети работят.
Участниците в изборите би трябвало да подават и по време на акцията всяка последваща нова информация от изброените групи за регистриране в ЕРИК, като срокът за това е до 7 дни от възникването й. Съгласно Изборния кодекс за неподаването на наложителната информация в ЕРИК на лицата, които съставляват партията, инициативния комитет или обединението, се постанова санкция от 3000 до 10 000 лева
Партия, коалиция или предприемчив комитет по отношение на предизборната акция не може да получава: анонимни дарения под каквато и да е форма. Дарения, за които не е посочено ЕГН, се приема, че също са анонимни.Партиите не могат да получат като подаяние средства от юридически лица и от еднолични търговци; средства от задгранични физически лица, като се изключи лицата - жители на друга страна - членка на Европейски Съюз, които имат изборни права по кодекса; средства от религиозни институции; средства от непознати държавни управления или от задгранични държавни предприятия, задгранични търговски сдружения или задгранични организации с идеална цел. Забранено е безплатното потребление и на обществен административен запас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР