До 1 февруари варненският кмет Благомир Коцев трябва да разреши

...
До 1 февруари варненският кмет Благомир Коцев трябва да разреши
Коментари Харесай

ОИК Варна пита кмета Благомир Коцев има ли все още фирми в Малта

До 1 февруари варненският кмет Благомир Коцев би трябвало да позволи Малта да даде данни за преустановяване на собствеността му в регистрирани там компании.  Искането  за това е на Общинската изборна комисия (ОИК) – Варна. То е с дата 18 януари, а мотивът е сигнал, подаден против него от името на радио и телевизия " Истина и независимост " посредством Александър Иванов. 
 
Сигналът е с искане да се ревизира допустима несъответственост на Благомир Коцев, като кмет на община Варна като човек с дял в няколко регистрирани в Малта сдружения - Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited.
 
В сигнала се упорства да се ревизира присъединяване на Коцев и в други компании в Малта. Тъй като данните от островната страна биха могли да се дават единствено след експлицитното единодушие на Коцев, за което от малтийския търговски указател са уведомили ОИК–Варна, Благомир Коцев може да подава писменото си единодушие за извлечение от малтийския указател за благосъстоятелност или фирмено съучастничество до 1 февруари. До 7 февруари пък Коцев непосредствено може да подава в ОИК документи, които опровергават сигнала.
 
Благомир Коцев, който е регионален водач на " Продължаваме промяната " във Варна, е наследник на Рубин Коцев – създател на една от огромните корабни компании у нас преди години – " Ахилеос Шипинг ". Четири от упоменатите в сигнала компании за свързани с корабите, които компанията оперираше и от които се освободи преди време. Според спефициките на морското право за всеки транспортен съд се основава обособена компания.
 
Фамилията държи и комплекс " Хоризонт " в Морската градина на града. Преди да завоюва кметските избори през есента на 2023 година, Коцев беше регионален шеф по време на държавното управление на Кирил Петков. Сигнали за несъответственост и надлежно даващи съображение за преустановяване на пълномощията им са подадени и против кмета на централния регион " Одесос " Цветнен Цветков и против Николай Желязков - кмет на най-големият по територия регион в България " Приморски ", и двамата от Политическа партия.
 
Цветков е някогашен строителен бизнесмен, прочут с компанията си Едноличен търговец " Туки – Цветков ". Към сигнала има приложена разпечатка от Търговския указател за собствеността върху компанията. Сигналът  срещу Желязков е за вписването му като ликвидатор на " Контекст Плюс " ЕООД. В тридневен период и двамата имат опция да възразят пред ОИК – Варна. Те могат и да апелират пред ЦИК, също в идващите три дни.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР