ДНСК започна проверка на законността на строителството на небостъргача „I

...
ДНСК започна проверка на законността на строителството на небостъргача „I
Коментари Харесай

ДНСК проверява строителството на небостъргача „I Tower“ в София

ДНСК стартира инспекция на законността на строителството на небостъргача „ I Tower “ в центъра на София, наоколо до пл. „ Македония “. Това се случва след сигнал от Върховната административна прокуратура.

Държавното обвиняване е образувало кореспонденция след изтекла в медиите информация, в която се твърди, че построяването се прави при изтекло позволение за градеж.

Снимка: http://www.proger.it/

Коментар по тематиката направи и основният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков.

„ Не съм получил мнение, само че в случай че има такова мнение от прокуратурата, смятам, че контролният орган, който упражнява надзор върху тези позволения за градеж – Първа, Втора и Трета категория, са ДНСК. Разрешенията за градеж са обществени, качени са на страницата на Архитектура и градоустройство и може да ревизирате на чие име за издадени. В София противозаконните планове се отстраняват “, добави той.
Граждани алармираха за строителни действия в небостъргача „ Златен век " „ Артекс " настояват, че дейностите им са в границите на закона
От информацията, качена на страницата на вложителя, излиза наяве, че „ I Tower “ ще бъде висока 113 м, а в нея по план ще се обитават офиси, заведения за хранене, хотел и СПА център.

Ако планът бъде приключен, небостъргачът ще се трансформира в във втората най-висока постройка в София. В момента отличник е „ Кепитал форт “ на бул. „ Цариградско шосе “ с височина 128, 5 м., а втори е „ Милениум Център “ сред бул. „ Витоша “ и бул. „ Пенчо Славейков “ с височина от 112 м.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР