ДНСК е установила, че липсва проект за изпълнение на бъдеща

...
ДНСК е установила, че липсва проект за изпълнение на бъдеща
Коментари Харесай

Строеж на 25-етажна сграда без проект за изпълнение блокира улица в Студентски град

ДНСК е открила, че липсва план за осъществяване на бъдеща 25-етажна постройка до УНСС, поради чието строителство е затворена ул. " Осми декември " в регион " Студенстски град ".

Още на 11 юни ДНСК е сезирала Върховната административна прокуратура с предложение да стачкува издадените от основния проектант на Столична община две позволения за градеж за " Укрепване на ров и изкопни работи ". Обектът се състои от два имота, заради което има и две позволения, заяви Диана Русанова от ДНСК пред Българска телеграфна агенция.

При инспекции от чиновниците на РДНСК София е открито, че издадените от основния проектант две позволения за градеж за ров не са издадени в изискванията на Закона за устройство на територията (ЗУТ). В частта от закона, която се отнася до издаването на позволения за градеж за обособени стадии, се изисква те да могат да се извършват и употребяват независимо. Разрешеното осъществяване на ровове не съставлява независим градеж по смисъла на Закон за устройство на територията, показват от ДНСК.

Разрешаването на ровове и укрепителни работи постоянно е съпроводено от план за осъществяване на постройка. В този случай подобен план липсва, показват от ДНСК.

ДНСК е издала на 13 януари заповед за прекъсването на всички типове строителни действия на обекта като се изключи укрепителните, които се постановат поради срутване на земни маси в ров с дължина към 25-30 метра дружно със строителната ограда и част от тротоара по ул. " 8 декември ". Виновните са били санкционирани. Със същата заповед е подредено " неотложно да бъдат подхванати дейности по преправка на капиталовите планове, тъй че да не се засягат парцели общинска благосъстоятелност ". До сегашния миг не са открити дейности в тази посока, показват от ДНСК.

С няколко писма от юни т.г. ДНСК е изискала осъществяването на преработката на плановете от основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура и от възложителя на градежа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР