ДНК изследване с високотехнологични прибори и компютърен анализ установява, че

...
ДНК изследване с високотехнологични прибори и компютърен анализ установява, че
Коментари Харесай

Високотехнологично ДНК изследване установи, че Леонардо Да Винчи има 14 живи потомци

ДНК проучване с високотехнологични принадлежности и компютърен разбор открива, че фамилията на Леонардо Да Винчи, което съществува от почти седем века, сега има 14 живи потомци на ренесансовия художник. Изследователите се надяват, че изследването ще даде по-добро схващане на индивида, който е дал на света Мона Лиза, Тайната вечеря, известните скици на идеалните пропорции на индивида, първите чертежи на огнестрелното оръжие, хеликоптера (приблизително 400 години преди изобретяването му), както и безпределно доста самун за разсъждения на бащата на психоанализата Зигмунд Фройд.

Генеалогично проучване, ръководено от историците на изкуството Алесандро Вецози и Агнезе Сабато и оповестено в списанието Human Evolution, обгръща 21 генерации и обгръща пет фамилни клона.

Изследванията на учените наблюдават мъжката линия на развиване на фамилията на да Винчи до неговия пра-пра-пра-дядо Микеле, който е роден през 1331 година и е първият, който носи фамилното име на Да Винчи. Откритите от тях живи потомци са на възраст от 1 до 85 години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР