Дните са по-къси, температурите падат, а природните и градски пейзажи

...
Дните са по-къси, температурите падат, а природните и градски пейзажи
Коментари Харесай

Якето Expedition на Fjällräven – любов, която устоява теста на времето и природата

Дните са по-къси, температурите падат, а естествените и градски пейзажи се покриват с плътна бяла снежна завивка. В тази обстановка всеки би предпочел да стои на топло и да се любува на природата през прозореца си. Но от шведския бранд Fjällräven имат вяра, че с вярната екипировка и знания всеки може да оцени и открие чудесата на природата, а и на зимния сезон.  Особено щом става дума за техният емблематичен модел за сезона: якето Expedition. През годините марката е събрал повече истории за своето яке, в сравнение с са мразовитите дни в годината и този сезон, той ще опише тази на Лиза Бергвал и нейното семейство.

Родителите на Лиза, Карин и Гьоран, обичат да прекарват времето си измежду природата, отпочивайки си на фона на шведските пейзажи, изследвайки нови места или пък на ски. Те предават своята любов към всичко естествено на Лиза и нейната сестра, които са прекарали детството си в отдалечени планински хижи, наслаждавайки се на хубостта към тях. Карин и Гьоран са родом от Вестерботен, разположен в северната част на Швеция. Скандинавските страни по принцип не се славят с топлото си време, а зимата пък слънцето срамежливо се демонстрира на хоризонта и температури под минус 35 градуса са били постоянно срещани. Затова и през тези студени зимни дни да имаш със себе си топло яке е от значително значение.
Преди към 30 години родителите на Лиза попадат на своя правилен сателит за шведските зими за години напред. Гьоран споделя:
„ По време на образованието си бях настанен в Йокмок в най-северната част на Швеция. Беше декември, пъклен студено и от дълго време обмислях да си взема пухено яке от Fjällräven. И по този начин, отидох до локалния състезателен магазин и точно якето Expedition! Тогава ми беше малко по-голямо, само че пък това го направи още по-топло и уютно “.

Оказва се, че по същото време в град Умео, майката на Лиза намира същото жълто яке:
„ Имах потребност от топло яке и в действителност харесах серията Expedition на Fjällräven. Бях ги виждал единствено в алено и синьо, само че когато влязох в магазина, внезапно открих, че го оферират и в жълто. Това беше повече от сигурен знак, че би трябвало да си го взема, защото доста харесвах цвета. ”
Скоро откакто Гьоран и Карин си купуват идентичните Expedition якета, ориста ги среща. Взаимната им обич към природата мигновено ги събира, а първото им пътешестване дружно е до Норвеегия, където несъмнено са с емблематичните пухени якета. Якето на Карин даже оцелява след случай, в който тя му прогорява леко ръкава, пробвайки се да наклади огън. Но с парче плат, изпратен от Fjällräven, тя съумява да го поправи и да го носи още дълго време. Лиза, споделя, че когато тя потегля да изследва заснежените пейзажи на Швеция, постоянно взима назаем жълтото Expedition яке на майка си. Макар и през годините то да се е поизносило, за нея то я топли, както я е топлила майка й през миналите години, носи спомените на всички завършения, които са осъществили дружно и якето се е трансформирало в другар, за който тя желае постоянно да се грижи.


Вече 30 години якетата Expedition са част от семейство Бергвал за всевъзможен вид действия, без значение дали става дума за отмора в заснежена планинска хижа или ежедневният им живот в града. Те служат освен като топло одеяло през мразовитите месеци, само че и като албум със мемоари. Накратко, тези якета не са просто якета. Те са знак на споделени мемоари и дълготрайна обич.

Моделите екипировка на Fjällräven са налични в магазините на марката в Paradise Center (ниво -1), The Mall (ниво 0), Sport Depot MEGA STORE, на www.sportdepot.bg и www.fjallraven-shop.bg
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР