Дните до мача Лудогорец - Милан се топят. Статистиката показва,

...
Дните до мача Лудогорец - Милан се топят. Статистиката показва,
Коментари Харесай

Милан винаги бележи в България

Дните до мача Лудогорец - Милан се топят. Статистиката демонстрира, че " росонерите " в никакъв случай не са " капо " при визитите си у нас. За първи път италианският гранд гостува в България през есента на 1967 година. Двубоят против Левски приключва 1:1, като за гостите бележи Анджело Сормани, именуван по това време " Белия Пеле " и " Мистър половин милиард ". Срещата в София ще се запомни и с ефектния скок на Георги Соколов - Йогата.

През 1976 година идва време за огромна сензация. Тимът на Академик (София) удря с 4:3 италианският исполин в шампионата за Купата на УЕФА. Това е единствената загуба на Милан от български тим. Два сезона по-късно " росонерите " още веднъж срещат Левски. Стефано Киоди открива за гостите от подозрително състояние за засада, а Антон Милков изравнява.

В края на 80-те години Милан потегля към европейския и международен връх. Дявола отнася Левски в шампионата за КЕШ с общ резултат 7:2. На " Герена " за италианците бележат Антонио Пиетро Паоло Вирдис и звездата Рууд Гулит, който влиза като запаса на мястото на Вирдис.

През 2001 година Милан надхитря с 1:0 ЦСКА в София в шампионата за Купата на УЕФА. Единственият гол е дело на Филипо Индзаги, който с глава смълчава бранш " Г " в 62-ата минута. Мачът ще се помни и с аления картон на ветерана на " армейците " Йордан Лечков и разправията сред капитана Любослав Пенев и турския ментор на италианците Фатих Терим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР