Дни след злополучваната вечер, в която протестът на футболните фенове

...
Дни след злополучваната вечер, в която протестът на футболните фенове
Коментари Харесай

Бит съм: Мъж търси доказателства за полицейско насилие СНИМКА

Дни след злополучваната вечер, в която митингът на футболните почитатели ескалира, а полицията предприе крути ограничения, следствията не престават. Млад мъж търси фотоси и ведио от една от сцените сред Министерство на вътрешните работи и ентусиастите. 

Става въпрос за събитията, станали към 20:30 часа на улица " Иван Вазов " в София. Криястиян Янев  твърди, че е бил обичай, а не е оказал никакво " противоподействие ".

" Нужни са ми доказателства, че съм обичай от полицията без да оказвам никакво противопоставяне (с вдигнати ръце) ", написа Янев.

" Моля, който има нужните материали да се свърже с мен на персонално. Благодаря авансово ", приканва той.

Припомняме, че по време на митингът на недоволните от ръководството на управлението на БФС приключи с вълна от принуждение. кървавия митинг участваха над 4000 души, а конфликтите сред почитателите и полицията пратиха десетки в болница.

Трима се озоваха в ареста за палеж и разваляне на служебни транспортни средства. По случаите има формирани две досъдебни производства – за разпален бус на Общинската полиция и за разпален полицейски автомобил.

След размириците се появиха и  взаимни обвинявания.  Полицията се оплака, че от години не ѝ се е налагало да се оправя с такава яростна експанзия, почитателите от своя страна алармираха за използването на несъразмерна полицейска мощ и нарушение на правата на жителите. В обществените мрежи се появиха десетки клипчета на които се вижда,че някои служители на реда надвишават правата си. От основната дирекция на Националната полиция оповестиха, че към този момент ревизират клиповете и до месец ще има резултат.

След мача БФС заяви, че тази седмица президентът Борислав Михайлов ще свика незабавно съвещание на Изпълнителния комитет за насрочване на дата за Конгрес през идната година.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР