Дни след скандалното разкритие на The New York Times, че

...
Дни след скандалното разкритие на The New York Times, че
Коментари Харесай

VW, BMW и Daimler обгазявали и хора

Дни след скандалното разобличаване на The New York Times, че финансиран от огромните немски автопроизводители институт е правил опити с маймуни, немският в. Stuttgarter Zeitung упрекна Европейската изследователска група за отбрана на околната среда и здравето в транспортния бранш (EUGT) в опити с обгазяване на хора.

Според вестника 25 младежи са вдишвали в продължение на няколко часа отровен азотен двуокис, какъвто изхвърлят дизеловите мотори, с цел да бъде оценено въздействието му върху човешкото здраве. Резултатите са оповестени през 2016 година, само че без да доближават до съответни заключения.

Целта на проучването, както и в тази ситуация с маймуните, е била да се потвърди, че с помощта на актуалните системи за разчистване на отработените газове дизеловите мотори не вредят на здравето. Volkswagen призна ролята си в "маймунските " проби на EUGT, до момента в който BMW и Daimler се разграничиха остро от присъединяване в тях. Реакцията на трите концерна по разкритията на Stuttgarter Zeitung се чакат.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР