Дни след скандалните новини за разследване на шефа на Национална

...
Дни след скандалните новини за разследване на шефа на Национална
Коментари Харесай

Стамболийски поиска да си вземе двореца „Кричим”

Дни след скандалните вести за следствие на шефа на Национална работа защита ген. Ангел Антонов за злоупотреби в двореца „ Кричим” кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, на чиято територия е резиденцията, не остана безразличен. Антонов е разследван от Военна прокуратура по сигнал, че генералът ловувал постоянно в " Кричим " самичък или с приятели, които нощували там, а стопанството било на загуба, оповестява " Марица ".

Плодове, зеленчуци и риба, създадени от фамилията на шефа, се консумирали от компанията. Ловните кучета на Антонов се хранели в стола на НСO. Излетите и хайките пък били представяни като командировки. В същото време никой от държавните мъже, които НСО охранява, не е ходил на лов, не е обитавал и не е водил непознати посетители в ловната хижа.

”Дали цялата тази медийна информация е вярна или не, ще стане ясно откакто завърши следствието. За мен обаче по-важното сега е, че се замесва дворецът „ Кричим” и това ме връща към настояването ми преди две години, когато с встъпването си в служба като кмет желаех резиденцията да бъде предоставена на община Стамболийски и да бъде отворена за туристи.

Сега съм още по-категоричен в това си искане, тъй като през тези две години най-престижните национални оценки „ Бързо разрастваща се община” и „ Кмет на годината” бяха присъдени на нашата община. Това значи, че умеем и добре управляваме 23 хилядна община, значи, че добре ще управляваме и двореца „ Кричим”, разяснява Мараджиев.

Още на идната сесия на Общинския съвет той ще внесе предложение дворецът „ Кричим” да бъде възложен за стопанисване на община Стамболийски. Кметът ще изиска наложително той да стане обществена общинска благосъстоятелност, с цел да не може никой през идващите години да си разреши да злоупотреби с това неповторимо национално и естествено благосъстояние.

Според Мараджиев тази резиденция е една перла и тя може да украси короната, която към този момент две години ковем в Стамболийски. Имотът е извънреден на първо място с неповторимия си парк от 1400 декара лонгозна гора и към 300 дка украсителен парк с редки типове растителност - 500-годишни дъбове, 200-годишни бели тополи, секвои, магнолии и бамбук. Уникално и е езерото с водните лилии, което се простира на повърхност от 3 дка и в което в миналото са плували лодки. Гората и до момента се населява от разнообразни животни. Тук е най-големият разплодник на елена лопатар. В момента има над 200 елена и доста сърни, описа кметът на община Стамболийски.

Той е безапелационен, че ще предприеме всичко належащо дворецът „ Кричим” да стане благосъстоятелност на община Стамболийски. Следващото му предпочитание е резиденцията да бъде отворена за гости, които против алегорична такса да могат да го прегледат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР