Дни след поражението от Лудогорец , ЦСКА се върна на

...
Дни след поражението от Лудогорец , ЦСКА се върна на
Коментари Харесай

ЦСКА пак надви Локо Сф, Стойчо Младенов нападна всички

Дни след провалянето от Лудогорец, ЦСКА се върна на победния път, надигравайки с 2:0 Локомотив (София) на стадион " Българска войска ".
В мача от 17-ия кръг на efbet Лига в воин за " алените " се трансформира Георги Йомов, който асистира на празна врата при първия гол на Жорди Кайседо (46) и вкара втория в 92-ата минута. " Червените " завоюваха и първия дуел в 4-ия кръг със същия резултат.
Неприятната вест за наставника на спечелилите Стойчо Младенов са двете травми на Варела и Амос Юга, които напуснаха наложително терена още през първата част.
Преди началото на дуела с минута безмълвие бе почетена паметта на един от най-изтъкнатите методисти във футбола проф. доктор. Ангел Шишков и огромния армейски последовател Георги Гюров, които преди няколко дни ни напуснаха вечно.
Домакините започнаха известни промени спрямо 11-те, които започнаха против Лудогорец в понеделник. Вилдсхут остана на пейката за сметка на Федерико Варела. Наказаният Юрген Матей бе сменен от Метс. Вион и Мухар започнаха на местата на Турицов и Жеферсон.
Срещата започва с лек териториален напън на домакините, само че без съществени рискове пред двете порти. В 14-ата минута Кайседо бе близо да отнеме топката от вратаря Сашо Любенов, само че извърши нарушаване против него.
В 27-ата минута Локомотив за малко не поведе след шут от воле на Дуарте и рикошет в крайници на Мазику, само че топката профуча около левия дирек. Осем минути по-късно Вион влезе отдясно във вътрешността към наказателното поле на гостите и стреля мощно, а Любенов мазета в корнер.
В 37-ата минута Локомотив провежда контраофанзива. Александров овладя пред наказателното поле на домакините, финтира Метс и насочи рисков удар по земя, само че около вратата.
Секунди по-късно железничарите извършиха корнер, а след него разрешиха на " алените " да им провеждат контраофанзива. Баи, появил се малко след началото на мача на мястото на контузения Варела, изведе Йомов самичък против Любонев, само че вратарят на Локо съкрати дистанцията и блокира изстрела на нападателя.
В 41-ата минута ЦСКА бе близо да открие. При опит за центриране отдясно на Вион топката рикошира в крайници на Пинсон, трансферира Любенов и се отби в десния дирек. Греъм Кери я овладя и на два пъти опитва удари от към 11 м, само че и двата бяха блокирани.
Малко по-късно ЦСКА направи втора насилствена промяна след контузия на Юга, който бе сменен от Иван Турицов.
В 44-та минута Кайседо овладя малко след централния кръг и пусна дълъг пас към Йоан Баи. Той от своя страна шутира от дребен ъгъл и след неточност на Любенов топката се озова в мрежата. Попадението обаче бе анулирано, защото Кайседо игра с ръка при единоборство с неприятелски футболист.
Втората част стартира по сходство на края на първата - с гол за домакините, който този път бе зачетен. Баи раздра защитата на гостите с дълъг пас към Йомов. Крилото не прояви нарцисизъм и подаде на Кайседо, за който не представляваше проблем да вкара в празната врата за 1:0.
Баи (67) стреля мощно от 20 м, само че Любенов мазета. Последва безредие в наказателното поле на Локо, след което Кери падна при единоборство с Кацаров, претендирайки, че е бил ударен и за дузпа, само че реферът Станимир Тренчев остави играта да продължи.
В ответната офанзива столичните железничари завоюваха фаул пред наказателното поле на портивника. Александров го извърши, само че Густаво Бусато улови. Октавио (71) стреля от двайсетина метра, Бусато мазета, а при добавката Александров осъществя. Попадението обаче бе анулирано заради засада.
В 87-ата минута като по знамение " алените " не си вкараха чудноват автогол. Лам върна сложна топка към Бусато, който се размина с нея при опит да я овладее, само че за негов шанс тя излезе в корнер около левия дирек.
Точка на разногласието постави Йомов в 92-ата минута. Карло Мухар изведе чудесно Баи отдясно, който центрира съвършено към Йомов и той оформи крайното 2:0 с шут от близко.
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе извънредно неудовлетворен след успеха с 2:0 над Локомотив (София). Специалистът стартира от съдийството в мача, само че прерасна в дрънканица против част от почитателите на " алените ", управляващите, БФС, Левски, Лудогорец.
" Играчите сами би трябвало да се стимулират, те са експерти. Да, работата на треньора е и тази - да ги държи съсредоточени и стимулирани. Започнахме нерешително, още повече първото полувреме играта беше накъсвана от Локомотив, само че и съдията ги улесни в тая тенденция - да се търкалят по терена и да нямаме по-скоростна игра. Наложи се да вършим някои рокади, само че в избран миг, когато имаме опцията с придвижването на Кайседо да се отварят пространства за Йомов, Йоан и Кери, направихме положителни офанзиви ", стартира умерено Младенов.
“Ситуации, които стартират да нервират, не че ни ги знаем от години каква е наклонността против ЦСКА. Леко ни хапят и омаломощават. Картонче, тук, картонче там. Идентична обстановка през днешния ден за Кери, като в Благоевград. Днес не се дава дузпа, а там се дава. Нека почитателите да знаят кой беше на ВАР-а - Табаков, Кабаков, Тъпаков беше на ВАР. Същият, който ни свири в Разград. Там за какво не погледна дузпата на ВАР, за какво не погледна обстановки, когато трябваше да покаже втори жълт картон. Ще ги предупредя да спрат с тази наклонност, да бъдат правилни и почтени, тъй като след пет месеца по различен метод ще приказваме с тях ", ядоса се Стойчо.
" Аз не видях почитателите да са се завърнали. Същите хора, които идват да ни поддържат това са същинските почитатели. Иван вярно им сподели, че те са длъжници на тима. Както и тимът е длъжен на тях. Когато сме затруднени, в този момент би трябвало да се цялостни стадиона. Това е армейската обич. Това са хората, който пристигнаха през днешния ден и бяха в Бодьо/Глимт това са същинските почитатели, професорите да стоят у дома. Вижте празен стадион. Тази игра е за почитателите. Хубава неприятна, те би трябвало да поддържат. Запланували сме какво да вършим в идващите две години. Ние не виждаме поддръжка, единствено от шепа почитатели. Така не се гради тим, да скачаме при всеки крах. В този миг желаеме да виждаме хората, които обичат ЦСКА. Това са тези, които идват тук ".
" Плановете за нов стадион могат да повлияят позитивно, несъмнено. Ние към този момент 20 години се борим по тази причина. Аз откогато съм станал старши треньор все по тази причина плачем - за стадион. Колко пъти вървим в министерство на спорта да приказваме и единствено лъжи-лъжи-лъжи от държавното управление. Значи на Левски може да им се направи стадион, може да им се оказва помощ, а от нас единствено да се цица и да се взима. Лудогорец се появиха преди 10 години и в този момент изискванията, които са основали за работа поздравления, само че по кой метод те станаха такива, по какъв начин реализираха тея трофеи. Дайте да ги проучваме. Нека се върнем в Дупница, в Перник, по какъв начин играха с юношите. Това се назовава корупция. Къде беше тогава Боби Михайлов да реагира - огромният водач на футбола. Докога ще бъде по този начин? Футболът ще крета, с цел да може някой да се облагодетелства ", приключи Младенов.
efbet Лига
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР