Дни след като , Юлия Цивова отчаяно търси информация за

...
Дни след като , Юлия Цивова отчаяно търси информация за
Коментари Харесай

Роднини търсят изчезнали от руския флагман Москва

Дни откакто , Юлия Цивова обезверено търси информация за сина си Андрей, написа " Гардиън ".

Подобно на стотици други съветски фамилии на членовете на екипажа, на нея не й е казано дали той е оживял след обявената украинска ракетна офанзива, която потопила съветския флагман на Черноморския флот.

В понеделник сутринта тя получава позвъняване от съветското министерство на защитата, че синът й е мъртъв . " Той беше единствено на 19, беше наборник ", разяснява плачещата Цивова. " Не ми споделиха нищо друго, никаква информация по кое време ще бъде погребението. Сигурна съм, че той не е единственият, който е умрял . "

Членове на фамилиите на моряци, служили на борда на " Москва ", упорстват за отговори , защото министерството се пробва да потули информацията за случилото се с кораба или неговия екипаж от 510 души.

Общият брой на починалите, ранените и изчезналите остава държавна загадка . Смъртта на Цивов, която не е съобщавана по-рано, е единствено втората доказана от военния транспортен съд. Други три фамилии оповестиха, че не могат да намерят синовете си , които са служили на борда.

Но известия в медиите допускат, че броят на жертвите от офанзивата ще е доста по-голям , а напъните за угнетяване на информацията за починалите повдигнаха съпоставяне с, при който и бе нанесен удар по престижа на младия президент Владимир Путин през 2000 година
 Журналисти от радио
Журналисти от радио " Свобода " потвърдиха гибелта на моряк от крайцера " Москва "

Вчера съветското военно министерство популяризира видео, частично без тон

" Този ​​режим в никакъв случай не е бил доста транспарантен във връзка с жертвите ", сподели Александър Габуев, старши помощник в Московския център Карнеги, като уточни военните интервенции на Русия в Украйна и Сирия или следствията на офанзивите и ". " Много от това имат преимущество и не е нещо доста ново или доста изненадващо. "

Нова информация за починалите млади моряци също ще възобнови рецензиите по отношение на , нещо, което.

Министерството на защитата беше насила да признае, че е разположило военнослужещи, откакто някои бяха хванати в Украйна през първите седмици на войната. Твърди се, че повече няма да ги употребява.

Но няколко родители на членове на екипажа на " Москва " разясниха, че синовете им на борда на кораба в действителност са били военнослужещ и, а н е професионални бойци по контракт .

" Наборник, който не би трябвало да вижда такива борби , е измежду изчезналите в деяние ", написа Дмитрий Шкребец, чийто наследник Егор е бил готвач на кораба и е посочен като липсващ в акция . " Как може да изчезнеш в акция посред откритото море?!!! "

Снимки и видео, които хипотетично демонстрират " Москва " малко преди да потъне, се появиха в понеделник, близо четири дни откакто потъна. Изображенията демонстрират, че избавителните лодки са ситуирани, което демонстрира, че евентуално е била дадена заповед за овакантяване на кораба .



Семейства на няколко членове на екипажа обявиха, че са съумели да открият живи членове на фамилията си. Ескендер Джепаров сподели, че е разпознал брат си Акбар във видео, оповестено от министерството на защитата, което демонстрира по какъв начин моряци от Москва се срещат с върховен адмирал в Севастопол, откакто корабът потъва.

" Бяхме доста щастливи, когато го видяхме на видеото на екипажа в Севастопол ", сподели Джепаров. " Денят след нещастието той се обади на майка ни и сподели, че е жив и здрав. Че тя не би трябвало да се тревожи за него. Той не ни сподели какво се е случило, не споделя доста. Обажда ни се от разнообразни номера. Той е наборник , стартира предишния юли. Той несъмнено в никакъв случай не е подписвал контракт . "

Член на фамилията на член на екипажа Евгений Гринберг сподели посредством онлайн месинджър, че " положението му е добре и не имам намерение да разгадавам военни секрети ". " Това води до с последици ", написа Валери Гринбург от Мончегорск, покрай Мурманск. " И Евгени по този начин или другояче не сподели нищо ".

Попитан дали е на борда на кораба, той написа " да " и по-късно изтри известието. Запитан от кое място знае за положението на своя родственик, той написа: " Обадих се в министерството на защитата ".

Но доста други са имали по-малко шанс . Шкребец беше един от първите, които излязоха обществено с искане за отговори за какво синът му е изпратен на война . " Те споделиха, че целият екипаж е евакуиран. Лъжа е! Жестока и цинична неистина! "

Съпругата му Ирина сподели пред самостоятелния съветски уебсайт The Insider, че са видели към 200 ранени моряци във военна болница в Крим , до момента в който са търсили сина си. Общият екипаж на " Москва " е малко над 500 души.

" Гледаме всяко изгорено дете ", сподели тя пред Insider. " Не мога да ви кажа какъв брой мъчно беше, само че не можах да намеря моя. Имаше единствено 200 души , а на борда на крайцера имаше повече от 500. Къде са другите? Търсихме в Краснодар и на всички места другаде, обаждахме се на всяко място, само че не можахме да го намерим ".

Други фамилии се обърнаха към семейство Шкребец с вярата да намерят повече информация.

" С нас се свързаха три фамилии от Ялта, Алупка и Санкт Петербург, чиито деца също са изчезнали , също военнослужещи ", наборници , написа брачният партньор й в понеделник, добавяйки, че са подали писмена молба за повече информация.

" Нуждаем се от писмени отговори на нашите въпроси по отношение на намирането на нашите деца, а не от текстови известия със фотоси и молебствия ", сподели той.

Други родители явно се опасяваха повече да приказват . Уляна Тарасова от Санкт Петербург написа онлайн: " Синът ми, Тарасов Марк, е липсващ на борда на крайцера " Москва ". Часове по-късно постът й бе липсващ .

Други, които разговаряха с съветски медии, желаеха анонимност от боязън да не бъдат изправени пред репресии от страна на държавното управление.

Майката на различен моряк сподели пред уеб страницата " Новая газета Европа ", че три ракети са поразили Москва. Тя сподели, че към 40 души са починали, няколко са изчезнали и " има доста ранени ".
 Какво се случва с екипажа на крайцера
Какво се случва с екипажа на крайцера " Москва "?

Руската версия - откаране е в Севастопол, украинската - не са съумели да изтеглят всички
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР