Дни след като приключи нейният основен ремонт официално беше открита

...
Дни след като приключи нейният основен ремонт официално беше открита
Коментари Харесай

Деца от четири села в община Мездра ще се обучават в обновената детска градина в Дърманци /снимки/

Дни откакто завърши нейният главен ремонт публично беше открита обновената детска градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската ДГ „ Слънчице “. По този мотив възпитаниците на забавачницата изнесоха къса приветствена стратегия.
Тържеството почетоха кметът на община Мездра Иван Аспарухов, шефът на ОбП „ Чистота “ инж. Тодор Христов, кметът на Дърманци Димитър Тронков, кметският наместник на Ослен Криводол Роман Иванов, шефове на сродни образователни заведения, родители.
През тази образователна година в детската градина е образувана една разновъзрастовата група с 16 деца от четири съставни села на община Мездра - 10 от Дърманци, 3 от Ослен Криводол, 2 от Ребърково и 1 от Лик. За тяхното образование и образование ще се грижат детските учителки Таня Валентинова и Мария Асенова и помощник-възпитателят Петя Коцева.
Директорът на ДГ „ Слънчице “ Атанаска Христова благодари на всички, съдействали за осъществения ремонт на детската градина. Тя показа, че ДГ „ Слънчице “ е една от трите детски градини в област Враца, които са класирани от Регионалното ръководство на образованието и през образователната 2021/2022 година ще осъществят планове по Националната стратегия на Министерство на образованието и науката „ Успяваме дружно “, Модул 2 „ Иновативна детска градина “. Дейностите по модула са ориентирани към поддръжка на използването и популяризирането на положителни практики при работата по новаторски планове, с които се цели повишение качеството на предучилищното обучение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР