Дни, след като писателят Салман Рушди беше наръган цели 15

...
Дни, след като писателят Салман Рушди беше наръган цели 15
Коментари Харесай

Авторката на Хари Потър получи заплахи за убийство

Дни, откакто писателят Салман Рушди беше наръган цели 15 пъти и към момента се бори за живота си, създателят на " Хари Потър " Дж.К. Роулинг получи следващата си смъртна опасност. И нападението над Рушди, и заканите, които Роулинг получава постоянно, имат общо и то е фактът, че творчеството им, както и прекомерно свободно изразеното им мнение разсънват яростта на избрани групи хора.  

Макар и да е заплашвана неведнъж, Джоан продължава да бъде все по този начин безапелационна, когато показва мнението си, по отношение на половете и цялостната ѝ неприемственост към LGBTQ общността, с което си навлича голям яд.

Авторката подала сигнал в полицията след следващата опасност, отправена към нея, в която се разказва, че животът ѝ е заплашен, в случай че продължава да показва по този начин свободно мнението си срещу общността, написа Woman.bg.

Тя обаче не получила схващане от екипа на Туитър, защото отговорът бил, че известието, което е получила, не нарушава политиката на платформата. В момента се чака отговор от полицията. Причината обаче за смразяващите думи, които е получила, не била мнението ѝ за половете, а фактът, че е оказала морална поддръжка и пожелания за бързо възобновяване посредством акаунта си в Туитър, към потърпевшия Салман Рушди. 

" Не се притеснявай, ти си идната ", бил ужасяващият коментар, който получила Роулинг от млад мъж, пакистанец на име Меер Асиф Азиз.

В момента полицията проверява случая, който несъмнено ни припомня, че живеем в свят, в който можем да имаме всичко друго, само че не и независимост на словото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР