Дни след като общинските съветници от Димитровград излязоха с декларация

...
Дни след като общинските съветници от Димитровград излязоха с декларация
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград не иска МОЧА в града

Дни откакто общинските съветници от Димитровград излязоха с декларация за преместването на Паметника на руската войска (известен още като МОЧА) в града, кметът Иво Димов се опълчи на тази концепция. Това съобщи БНР.

Градоначалникът изключи опцията Димитровград да одобри МОЧА. Димов уточни, че монументът разделя обществото.

Паметник на разединението, който аз не желая да пристигна в Димитровград. който град е знак на обединяването. Знаете по какъв начин е издигнат Димитровград - с пожертвователен труд на хора от цялата страна, тъй че още веднъж споделям към този миг тази тематика не е на дневен ред, разясни той.

Припомняме, че предходната седмица. Няколко пъти Столичният общински съвет е дал своя вот решение за премахването на МОЧА, само че решенията , Областната администрация и Министерски съвет. от предходния локален парламент, който макар този път се реши в интерес на премахването, очевидно под натиска на публичните настроения, . От там по отношение на собствеността и надлежно на регионалния шеф.

Съдбата на Паметника на руската войска от десетилетия , като има и образуван.

В годините обратно Паметникът на руската войска не един път е ставал с изложение на политически и идеологически възгледи. Много от тези акции повече усмихваха софиянци с модерността и актуалността си. Имаше обаче и случаи на.

даже бойкотира съвещанията в пленарна зала, поради събарянето на МОЧА.
 Димитровград желае Паметника на руската войска
Димитровград желае Паметника на руската войска

Местният парламент предлага МОЧА да е част от Музей на социалистическото изкуство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР