Дни преди Рождество Христово представители на Български мотористи „Кан Аспарух

...
Дни преди Рождество Христово представители на Български мотористи „Кан Аспарух
Коментари Харесай

Мотористи подариха една по-различна Коледа на деца с увреждания в Мездра /снимки/

Дни преди Рождество Христово представители на Български мотористи „ Кан Аспарух 681”, техни другари от групата „ Магистрални свине “ и самодейци от градското читалище подариха една по-различна и незабравима Коледа на децата и младежите от Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания в Мездра.
В предпразничния 21 декември десетки рокери от Мездра, Враца, Ботевград, Етрополе, София и други краища на България, пременени в костюми на Дядо Коледа и придружавани от Снежанка, се събраха пред новата Клубна къща „ Онгъл “ на „ синовете напразно “ в Мездра на общинския кооперативен пазар.
Пъстрото шествие от мотористи направи почетна обиколка на града, след което се насочи към профилираната обществена институция, където се състоя коледно празненство.
Фолклорно-музикална стратегия в двора на някогашния Дом за деца и младежи с умствена назадничавост „ Вяра, Надежда и Любов “ изнесоха Ансамбъл „ Мездра “ с живописен ръководители и хореограф Мирослав Аспарухов и надарената подрастваща певица Елизабет Виталиева. Водещ на събитието бе Данаил Димитров, учител по история и цивилизация в СУ “Иван Вазов “, който напомни традициите, обредите и обичаите, свързани с идния огромен християнски и национален празник.
В разгара на тържеството рокерите изненадаха прелестно децата и младежите в риск с коледни дарове, най-вече лакомства, след което - за тяхна огромна наслада - им разрешиха да се качат мотоциклетите и даже повозиха някои от тях.
Благотворителната самодейност бе запечатана в фотоси за спомен и видеоматериали.
„ Много хора с огромни сърца се отзоваха и развеселихме целия град, само че най-много зарадвахме децата и сигурно направихме Коледата им друга и незабравима! “, написаха по този мотив в обществената мрежа уредниците от Български мотористи „ Кан Аспарух 681”.
„ Толкова е елементарно да накараш някого да се усмихне, да те прегърне, виждайки те за първи път... Толкова е елементарно да накараш някого да те попита: Ще дойдете ли отново? “, показа от своя страна един от мездренските рокери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР