Дни преди присъединяването си към S&P 500 пазарната стойност на

...
Дни преди присъединяването си към S&P 500 пазарната стойност на
Коментари Харесай

Tesla вече струва половин трилион долара

Дни преди присъединението си към S&P 500 пазарната стойност на Tesla се увеличи до над 500 милиарда $, откакто акциите ѝ се усилиха с 6.4% или близо 32 милиарда $ в границите на едвам 24 часа.

Това даде на производителя на електрически коли оценка от 526 милиарда $, което е растеж от над 560% от началото на годината и значи, че създателят Илон Мъск, който има 18% от акциите в компанията, е спечелил 100 милиарда $ за същия интервал. Това пък го направи и втория най-богат човек в света, измествайки бизнесмена Бил Гейтс.

Tesla следи вълна от възторг от страна на вложителите, които виждат светлото ѝ бъдеще, написа „ Франс прес “.

Цената на автопроизводителя се усили през последните седмици след успеха на Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати. Демократът даде обещание да насърчи развиването на електрическите транспортни средства в страната. В допълнение марката ще се включи и в показателя S&P 500 на 21 декември.

Покачващата се стойност на компанията значи, че може да вземе назаем или да набира пари при по-изгодни условия от съперниците, счита анализаторът Гарет Нелсън от самостоятелната изследователска компания CFRA.

Tesla създава доста по-малко коли от другите производители, само че наподобява облагодетелствана от пазарите. Гигантите General Motors и Ford костват на борсата надлежно единствено 66.5 милиарда $ и 37.5 млрд $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР