Дни преди президентските избори във Франция остава прогнозата, че първият

...
Дни преди президентските избори във Франция остава прогнозата, че първият
Коментари Харесай

Прогнозата за първия тур на вота във Франция - повторение на гласуването от 2017 г.

Дни преди президентските избори във Франция остава прогнозата, че първият тур на 10 април ще бъде повтаряне на вота през 2017-а и още веднъж ще изпрати на балотаж президента Еманюел Макрон - с към 28% от гласовете, и крайнодясната Марин льо Пен с 22%.

70-годишният Жан-Люк Меланшон, който излезе трети в класацията, се обърна към актуалните технологии, с цел да притегли младите гласоподаватели. Лидерът на крайнолявата партия " Непокорна Франция " даде обещание да замрази цените и да усили заплатите на протест в Лил. Речта му беше показана с холограми в още 11 града.

Също в Лил един магазин употребява необикновен способ за прогнозиране. Данните от продажби на чорапи с ликовете на главните претенденти изваждат преди всичко с 29% другия крайнодесен претендент - Ерик Земур. Макрон е втори с 24%.

Междувременно френската прокуратура стартира следствие по съмнения за пране на пари и данъчни измами по данни за контракти със скъпи консултантски компании, употребявани от държавното управление. До момента абсурдът като че ли не въздейства на акцията. На фона на доста колебаещи се гласоподаватели разликата сред Макрон и Льо Пен понижава, само че президентът все по този начин е апетитен като победител на балотажа с 53% против 47%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР