Дни преди първия учебен ден проверяват всички училищни автобуси в

...
Дни преди първия учебен ден проверяват всички училищни автобуси в
Коментари Харесай

Проверяват всички училищни автобуси в страната

Дни преди първия образователен ден ревизират всички учебни рейсове в страната. Инспекцията се прави от „ Автомобилна администрация ". До 14 септември проверяващите би трябвало да влязат в над 1000 рейса и да напишат наставления при положение навън нарушаване.

От 6 години Кристиян е водач на учебен рейс в Костинброд. Казва, че всякога преди да се качи зад кормилото прави своя инспекция.
" Дали е изчистен, пожарогасители дали има, на всяка седалка колан дали има, цивилен, прегледи, всичко би трябвало да се ревизира преди да се качим. Това да возиш деца е доста виновна специалност ", съобщи Кристиян Димитров.

Проверка на рейса на Кристиян през днешния ден направиха и от Автомобилна администрация. " В момента ревизираме дали е износена гумата, дълбочината на самия грайфер. В случая е нова гумата, няма забележки ", показаха проверяващите.

Най-важното нещо, обвързвано с сигурността на децата, на което обръщат внимание проверяващите е дали на всяка седалка има защитен колан. Не единствено съществуването на защитни колани обаче е значимо, а и дали механизмът им дава отговор на всички условия и правила.

Именно недобре закопчаващи се колани са част от към този момент написаните близо 200 наставления от инспекторите. А също и спукани стъкла, блокиращ механизъм за затваряне на вратите, липса на пожарогасители, неработещи мигачи и изгорели фарове.

" Основно обект на инспекциите са техническата редовност на пътните транспортни средства, по този начин и писмено дали дават отговор на нормативните условия. За да може преди стартирането на образователната година да бъдат отстранени всички пропуски ", уточни Антон Ставрев, контрольор към ИААА.

След 15 септември ще има нови инспекции, с които да се откри дали наставления са поправени. Ако наново се откри нарушаване - следва санкция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР