Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

БАБХ започва засилени проверки на обектите, продаващи риба

Дни преди Никулден Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира засилени инспекции във всички обекти, където се предлага риба. Обявен е и парещ телефон за сигнали за нередности.

Освен магазини и пазари, инспекторите ще ревизират хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене и тържища.

Обект на надзор ще бъдат документите за генезис и сигурност на рибата, спазването на периодите и изискванията на предпазване, вярното етикетиране на продуктите.

При инспекциите ще се следи също за потреблението от личния състав на персонални защитни средства (маски и ръкавици), съществуване на дезинфектанти на местата на продажба и други.

Специално внимание ще се обърне върху продажбата на риба и рибни артикули на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци, с цел да се подсигурява здравето на потребителите и сигурността на храните.

Съветът към потребителите е да купуват риба от добре познати търговски обекти, с цел да не подлагат здравето си на риск.

Прясната риба е с блестящи люспи, розово-червени хриле и бистри очи, напомнят здравните управляващи.

При подозрения за нередности или за сигурността на храната жителите могат да подават сигнали онлайн през уеб страницата на БАБХ или на телефон 0700 122 99.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР