Дни преди края на програмата за настаняване на бежанци в

...
Дни преди края на програмата за настаняване на бежанци в
Коментари Харесай

Украински бежанци в Слънчев бряг организираха концерт

Дни преди края на програмата за настаняване на бежанци в хотелите, украинци в Слънчев бряг направиха доблестен жест към притежателите, които са ги приютили. Сами проведоха концерт, а измежду бежанците се оказаха и две известни украински певици.

Оставили сцената в родината си, поради ракетите, Татяна и Светлана, които са обичани реализатори в Украйна, през днешния ден са измежду хилядите бежанци, намерили леговище у нас.

" Пристигнах тук от Украйна, дружно с детето ми и съм доста признателна на българския народ, за това, че ни приюти, подаде ни ръка, съпричастни са към нашето злощастие. Песните, които пея през днешния ден, ги пея с доста възприятие. Песни за мир, за любовта към родината ми Украйна и за целия свят ", съобщи певицата Татяна Доканина.

На сцената в един от хотелите в Слънчев бряг, посредством гения си, украинците желаят да благодарят, че са намерили заслон след едно от най-трудните тествания в живота им. Правят в този момент, дни преди да си тръгнат, поради изтичащата стратегия за настаняване на бежанци.

" След 31 май ние ще се разделим, всеки ще поеме нанякъде и за това в последните ни мигове дружно желаеме с този концерт да покажем обичта си към България. Всички бежанци станахме като едно семейство и съм сигурна, че ще продължим да поддържаме контакт. Знам, че част от хората ще останат в България, намерили са си работа тук, а и не могат да се върнат в Украйна. Ще си оказваме помощ, тъй като ни следва сложен живот ", добави Альона Зинкевич от Киев.

Хотелът, в който са настанени близо 1500 бежанци, няма да взе участие в новата стратегия за помощ от 15 лв.. И след дни украинците ще би трябвало да го изоставен.

" Ще спомагаме на безусловно всички наши бежанци да могат да бъдат извозени. Ние приехме хората, те станаха част от нашето семейство и действително ние също им благодарим за това нещо, което вършат, като последно ", разяснява Светослав Калемджиев, притежател на хотел в Слънчев бряг.

Награждавана в Украйна поради креативната си активност, Светлана е взела непринудено решение да напусне страната си. Взела е китарата си, с която посредством музиката, насочва своите послания за мир.

" Дълго не напуснах Украйна. Бях в Киев месец, след експлоадирането на войната. Беше доста ужасно. За това бяха доста щастлива, че в България ме одобриха, въпреки и като бежанка, само че тук съм по-спокойна. За тези два месеца тук, аз открих България. Пътувала съм доста по света в 15-16 страни, само че тук хората са в действителност с големи сърца и съм им доста признателна. Днес пея за тях. Имам една такава украинска ария. Казва се " Благодаря на ориста " – за това, че съм тук, за това, че към момента мога да пея, за това, че мога да съм надалеч от войната и да се разсеят украинците от всички гърмежи, които са чули ", сподели още певицата Светлана Мирвода.



Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР