Дни преди коледните празници пътната агенция пусна в движение ремонтираното

...
Дни преди коледните празници пътната агенция пусна в движение ремонтираното
Коментари Харесай

Пуснато е ремонтираното платно на виадукта при с. Потоп на Хемус

Дни преди коледните празници пътната организация пусна в придвижване ремонтираното платно виадукта от автомагистрала " Хемус " край с. Потоп в посока Варна. Така единственото ограничаване на придвижването по автомагистралата остава в региона на тунел " Витиня ", където не престават аварийно-възстановителните действия в тръбата за София.

Виадуктът при 19-ти км е с дължина 525 м. Той е в употреба от 1975 година и оттогава не е главно ремонтиран. Само през тази година в тези действия са вложени 22 млн. лева с Данък добавена стойност. Извършено е изцяло унищожаване на остарялата настилка на платното за Варна, положени са нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка, инсталирани са нови дилатационни фуги, защитни огради и парапети. Ремонтирани са два стълба на оборудването, както и греди, ригели и лагери. Ремонтът на колоните на моста край с. Потоп стартира през 2017 година и ще продължи през 2020 година

На 13 декември бе възобновено придвижването в платното за Варна на виадукта " Коренишки дол " при 36-ти км на " Хемус ". Преди началото на летния сезон през т. година беше пуснато придвижването и по обновените платна за Варна на виадуктите при 37-ми км и 51-ви км (Разлив) на автомагистралата.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР