Дни преди изборите за кмет в София се оформя битка

...
Дни преди изборите за кмет в София се оформя битка
Коментари Харесай

Агенция „Адлайн“: Оспорвана битка за кметското място в София – четирима кандидати с шанс за балотаж

 izbori_2023_v1_013

Дни преди изборите за кмет в София се оформя борба за място на балотаж сред четирима претенденти.

 

На въпрос „ За кого от изброените претенденти ще гласоподаване на изборите на 29 октомври? “, претендентът на коалиция „ ГЕРБ-СДС “, Антон Хекимян, събира поддръжката на 25% от деклариралите, че ще гласоподават.

 

На минимална разлика след него се подрежда Васил Терзиев (коалиция „ ПП-ДБ-Спаси София “) с 23.8%, до момента в който след него софиянци подреждат Деян Николов („ Възраждане “) с 20.1% и Ваня Григорова (БСП) с 16.2%. Вили Лилков (4.8%), Ивайло Вълчев (3.6%) и Радостин Василев (2.1%) наподобява, че все още нямат късмет да стигане до балотаж.

 

Други 30.5% от интервюираните показват, че към момента не са решили кого ще поддържат на идните локални избори в София.

 

Така в борбата за София Антон Хекимян се обрисува като любимец, само че всеки от идващите трима претенденти може да стигне до балотаж.

 

 1


При възможен балотаж сред Антон Хекимян и Васил Терзиев, 25.9% от интервюираните декларират поддръжка за претендента на коалиция „ ПП-ДП-Спаси София “, до момента в който 24% биха дали своят вот за претендента на коалиция „ ГЕРБ-СДС “. Близо една трета от интервюираните декларират, че не биха подкрепили нито един от двамата при подобен балотаж, а 17.9% се двоумят.

 2
При настройките на софиянци за общински съвет, за обединението „ ГЕРБ-СДС “ биха дали своят вот 30.6% от интервюираните, до момента в който за обединението „ ПП-ДБ-Спаси София “ получава 25.7% поддръжка. Третото място е за „ Възраждане “ с 19.2%, а след тях се подреждат Българска социалистическа партия с 13.7% и Има Такъв Народ с 3.4%

 3
Запитани по какъв начин би трябвало да пораства София, съвсем половината от интервюираните (44.8%) дават отговор, че е задоволително огромна към този момент, до момента в който 29.9% считат, че би трябвало да пораства с разгръщане на територията.

 

На въпрос би трябвало ли да бъде отстранен Паметникът на Съветската войска, позитивно дават отговор 20.1% от интервюираните, до момента в който 62.8% считат, че не би трябвало. Всеки десети или 10.4% желаят да се реши с референдум, до момента в който 6.8% са без мнение.

 4

Проучването е извършено от организация „ Адлайн “ в интервала 10 – 20 октомври 2023 година посредством стандартизирано изявление лице в лице, провеждано в дома на респондента. Извадката е представителна за пълнолетното население на Столична община, стратифицирана по признаците местоживеене, пол и възрастова група. Обемът на извадката е 965 души над 18-годишна възраст. Финансирано е със лични средства.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР