Дни преди да получат заповедта за цялостно спиране на строителството

...
Дни преди да получат заповедта за цялостно спиране на строителството
Коментари Харесай

Артекс обжалва спирането на строежа на Златен век

Дни преди да получат заповедта за изцяло прекъсване на строителството на 34-тажната постройка " Златен век ", от " Артекс " желаеха ДНСК да не подхваща тази стъпка, съобщи bTV.
В писмо до строителния надзор от " Артекс " регистрират, че са изцяло отстранени всички забележки, които ДНСК е засякла, и за които в началото беше оповестено, че ще наложат отчасти прекъсване на градежа.
Според арх. Весела Мирянова издаването на заповед, даже за отчасти, а още повече за изцяло прекъсване на строителството, би било " изцяло незаконосъобразно " и ще докара до непозволено нанасяне на извънредно огромни по мярка вреди на вложителя ( " Артекс " ).
От компанията упорстват за още една инспекция преди прекъсването на градежа в понеделник.
Вчера се разбра, че компанията продължава строителството на постройката, изграждайки нов етаж, макар че имат протокол за прекъсване на градежа. От ДНСК дадоха отговор, че компанията има право да продължава да строи, защото не е получила заповед за прекъсване на градежа.
Въпросната заповед се чака да бъде издадена на 15 април, понеделник, стана ясно на срещата при премиера Бойко Борисов по-рано тази седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР