Дни преди да бъде убит бизнесменът Петър Христов бил сериозно

...
Дни преди да бъде убит бизнесменът Петър Христов бил сериозно
Коментари Харесай

Напоследък Петър Христов бил притеснен, че го разследват

Дни преди да бъде погубен предприемачът Петър Христов бил съществено обезпокоен, че спецслужби го проверяват. Дори споделил пред свои другари, че против него интензивно се събира информация в Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

„ Знам, че против мен има доста информация и информации. Страхувам се да не ме вкарат в пандиза. Но защо могат да ме осъдят? За корупция…? ”, питал се пред свои доближени Христов.

Познати на крупния предприемач описват още, че той постоянно и на обществени места изтъквал, че то е оказал помощ и с помощта на него са направени разкритията против „ Наглите ” и „ Килърите ”.
„ След като потвърдиха доживотната присъда на великотърновския предприемач Георги Вълев от „ Килърите ” приз декември, пред публицисти той крещеше: „ Спонсорите на ГЕРБ са отговорни! ”, напомнят другари на Петър Христов.
 Кметът на Самоводене Николай Милаковски познавал Петър Христов от дете. Кметът на Самоводене Николай Милаковски познавал Петър Христов от дете.
Жителите на великотърновското село Самоводене, където Христов е израснал и където живее майка му Момка Манолова, още не могат да повярват, че в никакъв случай към този момент няма да видят предприемачът.

„ С Петър се познаваме от деца. Съученици сме и сме израснали дружно. Семейството му имаше огромно стопанство с животни, аграрни земи. От дребен беше непрестанно във фермата и по нивите. Беше доста работен ”, споделя кметът на Самоводене Николай Милаковски.

Самият Милаковски също е някогашен боен и също е приключил Сержантското учебно заведение в Горна Оряховица „Георги Измирлиев“. Когато разформировали Транспортни войски, където служел Милаковски, Петър Христов му подал ръка и го назначил в своята фабрика.

„Той самичък реши да се откаже от военната работа и се залови с бизнес. Постигна доста.Преди 15 години, работих при него във фабриката, преди да стана кмет. Не съм имал желание, само че когато редуцираха Транспортни войски, първата ми реакция беше да се обадя на Петър Христов, който ме взе на работа и по-късно на изборите се кандидатирах и станах кмет.И когато стана богат и имаше власт, не се самозабрави. Поне два пъти в месеца идваше да види майка си в Самоводене и не пропускаше да се отбие в кметството ”, споделя Милаковски.

Управникът показа още, че Христов е направил доста за Самоводене. Преди година дал 14 000 лв., с които била построена съвременна детска площадка. Инвестирал в обновяването на читалището и в основаването на Център за работа с деца и младежи преди 3 г.Направил и главен ремонт на локалния стадион за към 100 000 лв. като били построени нови трибуни, седалки, съблекални.

В родното село на убития предприемач обмислят да бъде разгласен ден на печал. Определена дата обаче към момента няма. Не е известно и за по кое време ще бъде оповестено поклонението и къде ще бъде заровен Петър Христов.

„ Преди малко бях при майка му, нищо още не е ясно, занапред околните ще го вземат решение. Научих страшната новина в понеделник към 11 часа и бях покъртен. Не посмях да обезпокоя майката на Петър Христов – Момка Манолова. На два пъти тръгвах към тях, два пъти се връщах“, показа Милаковски.

По думите му, майката на предприемача се държи след тежката загуба, която я е сполетяла.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР