Дни на украинската култура започнаха в Бургас, научи ДУМА от

...
Дни на украинската култура започнаха в Бургас, научи ДУМА от
Коментари Харесай

Дни на украинската култура в Бургас

Дни на украинската просвета започнаха в Бургас, научи ДУМА от "Имидж едвъртайзинг ". Те бяха открити с впечатляващ концерт и галерия на художничката Юлия Красовска, която е позната на бургазлии от няколко изложения и най-много от желанието й да рисува остарелия Бургас.
Начало на празниците на украинската просвета, които се организират за пети път, даде почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов. Той благодари за радушния банкет, който украинци получават в Бургас, и за опцията двете култури да се опознават и да бъдат основа за взаимно опознаване и съгласие. Задълбочаването на българо-украинските контакти и тяхната продължителност във времето посочи в словото си и зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева.
В концерта участваха даровити украински създатели и реализатори. На разбирателството сред Украйна и България бяха отдадени няколко от стихотворенията на поетесата Галина Онацка, която живее в Поморие. Концертът стартира със стихотворение на емблематичната за Украйна поетеса Леся Украинка, рецитирано от Марина Липко. Много овации получиха осъществяванията на Павло Скрялов - лауреат на национални и интернационалните състезания, Анастасия Моделска, Анжелина Ломакина и фолклорния отбор "Перлина Петропавливки ".
Председателят на украинската диаспора в Бургас Марян Горбан оповести събитията, последващи в програмата и благодари на множеството украинци и българи, уважили с наличието си откриването на Дните на украинската просвета в Бургас. Те са проведени от украинската диаспора в Бургас и почетното консулство на Украйна и ще продължат до 26 юли.
Галаконцерт ще се състои довечера от 18 ч. на сцена "Охлюв ", а на следващия ден на същата сцена от същия час стартира театър с акробатично и цирково осъществяване. Дните на украинската просвета ще бъдат закрити на 26 юли от 17.30 ч. в зала "Петя Дубарова " в Морското казино в Бургас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР