Дни на България се провеждат в Братислава, Словакия в рамките

...
Дни на България се провеждат в Братислава, Словакия в рамките
Коментари Харесай

Български вина и храни в Братислава

Дни на България се организират в Братислава, Словакия в границите на националния празник на независимостта, оповестиха от общинското сдружение "Пазари ЮГ " ЕАД.

Събитието е под патронажа на българския дипломат в Словакия Йорданка Чобанова. Съорганизатори са Столична община и "Пазари Юг " ЕАД. Целта е популяризирането на България и съответно София като туристическа дестинация.



"След откриването на директна авиолиния сред двете столици, пристигна ред да стартираме да привличаме повече туристи от Словакия. Надявам се това събитие да стане традиция ", съобщи зам.-кметът на София Евгени Крусев пред събралото се голям брой на градския площад на Братислава. Заедно с него представители на Столична община бяха ръководителят на културната комисия в СОС Малина Едрева и изпълнителният шеф на "Пазари Юг " Николай Попов. „ Пазарите на всички места по света са туристическа атракция. Затова би трябвало да ги развиваве както в България, по този начин и на открито с наши храни и виновност за популизирането на страната, туризма, културата, традициите и занаятите “, уточни Николай Попов.

На площада в Братислава се провежда дегустация на български виновност и типични деликатеси, за които се извиха големи опашки. Ансабъл "Българе " направиха същински възторг с техните танци. На хорото под дъжда се хванаха българи, словаци и даже непознатите туристи. Децата от българското учебно заведение посрещаха гостите с самун и сол, облечени в носии. Програмата на Дните на България в словашката столица продължава с галерия на картини на художника Петър Маринов и други културни събития.



Над 40 000 словашки туристи са посетили страната ни от началото на година до юли, демонстрират данните на Министерството на туризма. Основната им дестинация е Южното Черноморие, само че стартират да идват и в София с откритата директна самолетна връзка. Те стартират да демонстрират интерес към културен туризъм.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР