Дневните случаи на заразяване с КОВИД-19 в Унгария могат да

...
Дневните случаи на заразяване с КОВИД-19 в Унгария могат да
Коментари Харесай

Дневните случаи на заразяване с COVID-19 в Унгария могат да достигнат 30 000

Дневните случаи на заразяване с КОВИД-19 в Унгария могат да доближат 30 000 през идващите две седмици спрямо равнището им от 20 000 тази седмица, съобщи през днешния ден унгарският министър на човешките запаси Миклош Каслер, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30291
Каслер посочи, че увеличението на броя на случаите се дължи на разпространяването на разновидността Омикрон на ковид. В оповестен във " Facebook " видеоклип той сподели, че Омикрон предизвиква по-леки признаци, само че неимунизираните, които са една трета от популацията на Унгария, са изложени на по-висок риск.

Малко над 6 милиона от 10-те милиона унгарци са имунизирани с най-малко две дози и съвсем 3,6 милиона са инжектирани с подсилваща доза, само че имунизационната акция в страната изостава спрямо тези в Западна Европа.

В Унгария могат да се имунизират всички хора, без нужда от авансово записване, както и да се инжектират с подсилващи дози деца на възраст от 12 до 17 години.

Правителството разгласи на 13 януари, че четвърта доза ваксина против КОВИД-19 може да бъде инжектирана на искащите след консултация с доктор.

Унгария направи инжектирането с подсилваща доза ваксина наложително за здравните служащи и имунизацията - наложителна за всички учители. Носенето на маски в множеството закрити места е наложително от края на ноември, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30291  Много огнища на случаи на COVID-19 са регистрирани в Ловешка област Много огнища на случаи на COVID-19 са регистрирани в Ловешка област  Намалява броят на интубираните пациенти с COVID-19 в Гърция Намалява броят на интубираните пациенти с COVID-19 в Гърция  Австрия разхлабва последователно ограниченията против пандемията Австрия разхлабва последователно ограниченията против пандемията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР