Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.11:25Преди пет

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях.11:25Преди пет
Коментари Харесай

Политическото напрежение: Преди Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора, каза Радев

" Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях.

11:25Преди пет години Борисов се скри под полата на Цачева, в този момент се крие под тогата на ректора, сподели през днешния ден пред публицисти президентът Румен Радев в коментар на поддръжката от ГЕРБ на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава. Радев, който към този момент разгласи, че ще се бори за втори мандат, от няколко дни кани водача на партията Бойко Борисов да се изправи против него.11:10Тома Биков: Проф. Герджиков е същинска опция на Румен РадевПроф. Анастас Герджиков е същинска опция на Румен Радев, написа през днешния ден във " Facebook " Тома Биков от ГЕРБ във връзка поддръжката от партията на кандидатурата на ректора на СУ за президент. Той е човек, който не желае да е мощен, а да е рационален, който не желае да му козируват, а да го почитат, който не дава команди, а задава направления на придвижване, добави той.

 Заседание на 46-то национално заседание, парламент Тома Биков
© Юлия Лазарова

Заседание на 46-то национално заседание, парламент Тома Биков
11:05Иво Христов от Българска социалистическа партия разгласи, че няма да се кандидатира за депутатБившият народен представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Иво Христов разгласи в собствен " Facebook " профил, че няма да е в листите за идните избори на 14 ноември.
 Погребение на някогашния шпионин от Държавна сигурност под прикритие Любен Гоцев, Иво Христов
© Юлия Лазарова

Погребение на някогашния шпионин от Държавна сигурност под прикритие Любен Гоцев, Иво Христов

" Все в миналото този миг щеше да пристигна. Взех решение да приключа моята депутатска активност. За да остана правилен на себе си ", написа той. Причината евентуално е фактът, че е бил преместен като лидер на листата в Пловдив от Кристиян Вигенин.Социологът е и част от инициативния комитет, който издига Румен Радев за втори президентски мандат. 10:13Анастас Герджиков за кандидатурата си за президент

09:51Герджиков удостовери, че е подсилен от ГЕРБРекторът на софийския университет " Св. Климент Охридски " Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент, повдигнат от предприемчив комитет, а ГЕРБ са оповестили, че ще го поддържат, сподели през днешния ден той пред публицисти минути преди разкриване на образователната година във висшето образователно заведение. Обеща повече детайлности след два дни.
 Политическото напрежение: Преди Борисов се скри под полата на Цачева, в този момент се крие под тогата на ректора, сподели Радев
© Юлия Лазарова

Мотивът му да се включи в президентската конкуренция бил да помогне за обединяването на хората, разграничени сред многото партии. Герджиков изясни, че от няколко месеца със свои другари, най-вече от дясното политическо пространство, е коментирал концепцията. Ректорът на Софийския университет добави, че ще одобри поддръжка и от други партии.

Подробности:

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР