Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. 09:38Първан

...
Дневник следи важните политически новини и реакциите по тях. 09:38Първан
Коментари Харесай

Политическото напрежение: "Има такъв народ" е готова да работи с "Продължаваме промяната"

Дневник " следи значимите политически вести и реакциите по тях.

09:38Първан Симеонов: Протестните партии са на ръба на болшинството  Политическото напрежение:
© Анелия Николова

" Протестните партии са на ръба на болшинството. Ако изборите са на следващия ден, ще им би трябвало поддръжката на Българска социалистическа партия ", това демонстрира моментната картина на настройките за гласоподаване, съгласно изследване на " Галъп ". Коментира го Първан Симеонов пред " Нова телевизия ". " Тази моментна картина дава опция за сформиране на кабинет. Голяма част от алените линии, които попречиха за съставянето на кабинет в предходните мандати, в този момент наподобяват изтрити. Всички партии на смяната дават поръчки, че ще си сътрудничат. Но към момента не им стигат гласове за болшинство ", изясни Симеонов.
Според него едно от най-любопитните развития през последните месеци е при Българска социалистическа партия.

" От партия на статуквото се трансфораха съвсем в партия на смяната. Това е показателно какъв брой условни са тези деления и каква пакост стана от това ", сподели Симеонов.

Според него различен значим въпрос е дали ще влезе групировката на Мая Манолова. Ако тя влезе, картината може да е малко по-благоприятна за партиите на митинга.

Симеонов разяснява и резултатите на " Продължаваме промяната ".

" Въпросът е дали ще има магия. Засега има известно публично влюбване. Тези неща са неизчислими и непредвидими на този стадий. Ако се окаже вълна, може да спорят за челни позиции. Ако се окаже следващият десен план, ще бъде друго. Засега играят вярно - изрично бягат от ролята на следващ десен план, гледат да не се скарат с никого и пазят онази лява, пристигнала от президента легитимация, която им дава центристки избор ", изясни Симеонов.

При висока интензивност " Продължаваме промяната " може да пернат повече гласове, счита още Симеонов.

" При каквато и да е интензивност, ми се коства мъчно ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат легитимността да създадат държавно управление. Известно време те би трябвало да останат в " политическа карантина ", разяснява още социологът.

Предизвикателството на президента Румен Радев към водача на ГЕРБ Бойко Борисов наподобява като провокация, счита още Симеонов. " Румен Радев си го връща. Той акцентира позицията си като главен, съвсем единствен претендент. От ГЕРБ ще се надяват той да подцени обстановката ", сподели Симеонов.08:49ЦИК отхвърли регистрация на партията на Васил Божков за парламентарния избор  Политическото напрежение:
© Юлия Лазарова

Централната изборна комисия отхвърли да записва партията на пребиваващия в Дубай предприемач с 19 обвинявания Васил Божков " Българско лято " за парламентарните избори на 14 ноември. е взето на 29 септември и предстои на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен период.

В известието е записано, че към заявката за присъединяване не е приложено уверение за настояща банкова сметка според условията на Изборния кодекс, като при приемане на заявката са дадени инструкции да бъде приложено такова уверение. До 17 ч. на 29.09.2021 година не е приложено уверение.

Централната изборна комисия намира, че не са изпълнени и условията за заплатен депозит от партията в размер на 2500 лева, съгласно член 129 от Изборния кодекс, макар че в подадените документи попада банков документ за импортиран подобен.

На изборите на 11 юли " Българско лято " получи 1.82% от гласовете.08:31 " ИТН " би работила с всички политически сили, които желаят смяна, в това число групировката на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ", съобщи пред " Нова телевизия " Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. Той съобщи, че е евентуално да се организира среща с някогашните служебни министри преди изборите на 14 ноември, само че към този момент такава не е планувана. До този миг подготвеност за договаряния с Петков и Василев за съглашение за ръководство са изразили от " Изправи се.БГ! Ние идваме! " и " Демократична България ". Каримански, който бе ръководител на бюджетната комисия в 46-ото Народно заседание, изрази 100%-ова увереност, че идващият парламент ще оцелее и ще има държавно управление.
В партията към този момент разискват възможни имена, за " това, което може да бъде необятен компромис, с цел да има държавно управление ". " Профилите са ясни – хора, които умеят да водят договаряния. Не е наложително да са приключили Харвард, само че да имат обучение. Ще ви изненадат с намирането на решения ", сподели Каримански.Той вижда своето място в регулаторни органи, като позволи да поддържа Асен Василев за министър на финансите в постоянно държавно управление.08:12 " Демократична България " със поръчка да е поръчител за немския модел в Народното събрание  Политическото напрежение:
© Юлия Лазарова

" Демократична България " ще бъде поръчител да бъде прибавен немският модел в политиката в идващия парламент. Ясно демократично болшинство с написано съответно съдружно съглашение ", съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на обединението Христо Иванов. Целта е " никой да не може да командва, да бъде огромният и да споделя " аз вземам решение ", изясни водачът на " Да, България ". Според него, с цел да се осъществя капацитетът на страната, би трябвало да се мине през тежки промени и да се освободят икономическите субекти да произведат богатство, преди да се обещаваме разпределянето му.

" Демократична България " е от дребното обединения, които демонстрират модела на обединенията, това наподобява като дребен подробност, само че е значимо да покажем по какъв начин да е организиран политическият живот, а не с доста лидерски планове, които целят да махнат Бойко, царя или Доган ", сподели Иванов.

Проблемът към този момент не е по какъв начин да махнем Борисов. Борисов завърши.
 Христо Иванов,
съпредседател на "Демократична България "

Той добави, че в 46-ото Народно заседание вместо Бойко Борисов, който споделяше, че и магаре да върже, ще бъде определено, е имало сходно държание от Слави Трифонов. " Старата ария на нов глас. Или ще подкрепите, или сте изменник ", заключи Иванов.

Обединението гледа с вяра към групировката на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната ". " Надяваме се резултатът от тяхното появяване да не бъде преразпределяне на гласове, които са ориентирани към смяна, а ще активизират спомагателни гласове за смяна ", сподели Иванов и изрази още веднъж подготвеност за разговор с обединението.

Според него държавното управление не се оправя с казуса с цената на тока, позволило е и голям проблем със заседналия транспортен съд край Камен бряг.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР