Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Омикрон идва с нови симптоми

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

09:15Затворени нощни клубове оферират ваксиниранеНяколко нощни клуба в Берлин оповестиха проекти да оферират слагане на ваксини и подсилващи дози от понеделник, заяви Комисията на клубовете - браншова организация на заведенията за нощен живот, представена от ДПА. Те си слагат за цел сред 3 и 9 януари в тях да бъдат имунизирани към 4500 души.

" Особено в този момент с идването на Омикрон това е от голяма важност: Всяка инжектирана в точния момент доза ваксина облекчава активността на отделенията за интензивни грижи и избавя живот ", изясни Саша Диселкамп, промоутър на един от клубовете.

В момента в Берлин работи възбрана за танцуване в клубовете, което накара множеството им притежатели да ги затворят, написа Българска телеграфна агенция.09:09Южна Африка разгласи, че е минала пика на вълната от ОмикронЮжна Африка анулира вечерния час, натрапен поради коронавирусната пандемия от среднощ до 4 ч. сутринта, защото счита, че е отминал пикът на четвъртата вълна от COVID-19, провокирана от разновидността Омикрон. Както заяви Ройтерс, базирайки се на известие на държавното управление, решението влиза в действие неотложно. То е взето въз основа на кривата на пандемията, равнищата на имунизация и опциите на здравния бранш.

Мерките, обявени от държавното управление, плануват също по този начин, че до 1000 души ще могат да вземат участие в събирания на закрито, а навън - до 2000 души. Отменят се и рестриктивните мерки в работното време на магазините, продаващи алкохол. Някои от тях ще могат да работят и след 23 ч., което е добре пристигнало за търговците и бизнеса, потърпевши пандемията и очакващи опция да се възстановят по време на празниците, написа Българска телеграфна агенция.

В Южна Африка е разгарът на туристическия сезон и европейските страни, които постановиха възбрана за пътувания до страната, са в очакване на положителни вести. Европейски Съюз обаче не смъкна рестриктивните мерки за пътешестване до Южна Африка по време на празниците.08:52Пет нови признака доминират при инфекциите с ОмикронХрема, главоболие, отмалялост, кихане и възпалено гърло: това са първите пет признака, които се откриват най-често след зараза с Омикрон разновидността на ковид. Това излиза наяве от данните от приложението Zoe, английската система, която проучва разпространяването на ковид в страната.

Информацията идва от записаните случаи на новия вид в Лондон, където той към този момент е преобладаващ, написа белгийският вестник " Льо Соар ". Само половината от далите позитивни проби за инфекцията са имали трите типичен признака на Делта разновидността: тресчица, кашлица, загуба на подушване или усет. При Омикрон се появява като нов признак и понижен вкус.

Данните от Южна Африка, където новият вид беше първо открит, демонстрират, че загубата на аромат и усет е доста по-рядко срещана при разновидността на Омикрон, спрямо предходните разновидности. Докато умората се среща доста по-често.08:39Ноември е бил най-смъртоносния месец в Русия от началото на пандемиятаРусия регистрира над 835 000 изключителна смъртност за 20-те месеца от началото на пандемията, като директните жертви на COVID-19 са над 658 хиляди, заяви Ройтерс като се базира на данни от формалната статистика.

Така Русия изпревари Бразилия по брой умряли от инфекцията в света след Съединените щати. Общият брой на смъртните случаи от пандемията в Русия доближи 658 634, съгласно изчисленията на Ройтерс, основани на данни на Росстат до края на ноември и от работната група за ковид за декември. За съпоставяне Бразилия е записала 618 800 умряли от COVID-19, а Съединени американски щати - 825 663 души, само че при повече от два пъти по-голямо население от това на Русия, показва Ройтерс.

Ноември е бил най-смъртоносният месец в Русия от началото на пандемията, като статистическата работа Росстат заяви, че 87 527 души са умряли от аргументи, свързани с ковид.

Изчисленията на Ройтерс демонстрират, че Русия е записала повече от 835 000 смъртни случая от началото на епидемията през април 2020 година до края на ноември, в съпоставяне със междинната смъртност през 2015-2019 година Според някои епидемиолози изключителната смъртност е най-хубавият метод да се оцени действителният резултат от пандемията.

 Коронавирусът по света: Омикрон идва с нови признаци
© Associated Press

Досега броят на смъртните случаи в Русия не е бил обиден от разновидността Oмикрон и се дължи най-много на вълната от инфекции през октомври и ноември, за който здравните управляващи упрекват разновидността Делта и бавната акция за имунизация. В четвъртък съветските управляващи подредиха на лечебните заведения да се приготвят за възможен скок в на новозаразени с COVID-19 поради Омикрон, като се чака внезапно нарастване на заболелите след новогодишните празници, които не престават до 9 януари.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР