Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: И Фаучи подкрепи бустерите като защита срещу Омикрон

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:15И Фаучи поддържа подсилващите дози като отбрана против ОмикронДве дози ваксина против ковид създават слаб имунен отговор против по-заразния вид на ковид Омикрон съгласно предварителни данни от разбора на имунизацията на " Модерна ", направен от екипа му. Същевременно подсилващите дози от " Модерна " и " Пфайзер " евентуално покачват доста отбраната и в първия случай това е показано в лабораторните проучвания.

Това сподели водещият епидемиолог на Белия дом доктор Антъни Фаучи. По думите му опитите в Националните здравни институти, смесили кръвен серум (кръвна плазма без белтък, обвързван с кръвосъсирването) на хора с две дози и подобен на хора с три с вируси, които носят спайк-протеините на Омикрон. Резултатът е в интерес на втората група кръвен серум съгласно обяснението на Фаучи, представено от " Ню Йорк таймс ".

" Така че посланието остава ясно: в случай че не сте имунизирани, ваксинирайте се, и изключително в тази ситуация на Омикрон, в случай че сте изцяло имунизирани, си сложете подсилваща доза. "

Съединените щати още не са ударени от вълна Омикрон, само че администрацита на президента Джо Байдън се приготвя за това, защото съгласно Центровете за надзор и профилактика на болесттите делът на случаите с този вид към този момент се усилва внезапно.

Множество лабораторни изследвания към този момент демонстрират, че бустерите може да оферират отбрана против най-лошите последствия от Омикрон.08:13Рекорден брой инфектирани в Южна АфрикаРепублика Южна Африка означи през вчерашния ден рекордния брой от 29 976 нови случая на заразяване с КОВИД-19 за 24 часа, няколко седмици откакто разгласи откриването на новия вид Омикрон, провокирал суматоха по целия свят, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Предишният връх от 26 485 случая беше подложен на 3 юли, в разгара на третата вълна, породена от разновидността Делта. За денонощието бяха регистрирани и 54 смъртни случая.

Вариантът Омикрон, който има голям брой разновидности, беше открит в края на предишния месец точно в Южна Африка. Държавният глава Сирил Рамапоса също даде позитивна проба за вируса, макар че е изцяло имунизиран, заяви президентството в понеделник.

Все още остават голям брой неясноти за тази нова форма на ковид. Според първите изследвания на учените, Омикрон е по-заразен и заради високия брой разновидности има опасения, че може да устоява на имунизациите. Вариантът Омикрон се популяризира " с движение, което в никакъв случай не сме виждали при никой различен вид ", предизвести през вчерашния ден Световната здравна организация, като прикани да се употребяват всички средства за битка с COVID-19, с цел да се избегне претоварване на здравните системи с приближаването на празниците в края на годината.

Изправено пред новата вълна, държавното управление на Южна Африка прикани популацията да се имунизира всеобщо. Миналата седмица страната утвърди слагането на бустерни дози на всички навършили 18-годишна възраст. До момента в Южна Африка са имунизирани над 17 млн. души, към една трета от населението08:08Италия задължи пътуващите от България да си вършат Коронавирус тест за влизанеИталия вкарва спомагателни ограничения за идващите от България по отношение на Covid-19, оповестява Министерството на външните работи.

По информация на посолството в Рим от 16 декември 2021 година изискване за влизане в Италия от страни в Списък " С ", в който е включена и България, се изисква показване на негативен тест за всички пасажери - без значение дали са имунизирани или преболедували. Неваксинираните и непреболедувалите граждни подлежат на 5-дневна карантина.

Считано от 16 декември 2021 година, изключителното състояние в Италия се удължава до 31 март 2022 година

 Коронавирусът по света: И Фаучи поддържа бустерите като отбрана против Омикрон
© Reuters

Въведеното по-рано обвързване, което обхващаше интервала от 6 декември 2021 година до 15 януари 2022 година, за показване на " засилен зелен документ " (за имунизация или преболедуване) за достъп до някои публични места (заведения за хранене на закрито, театри, концерти, кина, спортни събития, нощни заведения и др.) също се удължава до 31 март 2021 година

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Италия на телефони: 39 06 322 4640, 39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: 39 349 492 7764. Или на имейл адреса на посолството: 08:06Наследничката на престола в Нидерландия предложения прекалено много посетители на рождения си денНаследничката на престола в Нидерландия принцеса Амалия е отпразнувала 18-ия си рожден ден предходната седмица с 21 посетители. Многолюдното празненство се е състояло, макар че държавното управление прикани хората да не канят повече от четирима души поради увеличението на коронавирус инфекциите, съобщи " Ройтерс ".

Кралският замък бе оповестил, че най-голямата щерка на крал Вилем-Александър ще означи в дома си 18-ия си рожден ден, " в сходство с ограниченията против пандемията в страната и традициите на монархията ".
Въпреки че никакви правила не са били нарушени, тържеството е било проведено в миг, когато в лечебните заведения е мъчно да се намерят места за все по-големия брой пациенти с COVID-19.

Министър-председателят Марк Рюте съобщи в писмо до Народното събрание, че от гостите се е изисквало да си създадат тест и че всички са били имунизирани.08:03Крайнодесните в Полша насочат нацистки лозунги против COVID-19Няколко крайнодесни полски депутати провокираха отвращение, сравнявайки политиката на държавното управление за ограничение разпространяването на ковид с всеобщите убийства на евреи от нацистка Германия по време на Холокоста, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Петима парламентаристи от Конфедерация " Свобода и самостоятелност " взеха присъединяване в митинг на деятели против имунизирането пред постройката на Народното събрание през вчерашния ден. Депутатите държаха транспарант, на който на полски пишеше: " Ваксинацията ще ви направи свободни. " Лозунгът е отпратка към надписа Arbeit macht frei ( " Работата ви прави свободни " на немски език) на входа на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц.
Израелският шарже д`афер във Варшава Тал Бен Ари реагира с смут.

" По-голямата част от фамилията на татко ми е била убита в Аушвиц дружно с повече от милион други жертви ", написа тя в " Туитър " през днешния ден. " Този надпис е пренебрежение към паметта им и намирам за необикновено, че такова изкривяване на Холокоста може да се случи на 300 км от мястото, където стои истинският надпис. "

Полският министър председател Матеуш Моравецки също осъди случая. Използването на лозунга е " тъмен образец за това по какъв начин може да се поругае свещената памет " на жертвите на " чудовищните немски закононарушения ", написа Моравецки в " Tуитър ".

Аушвиц-Биркенау е най-големият немски лагер за изтребване по време на Втората международна война. В него намират гибелта си над 1 млн. души, множеството от които евреи. В цяла Европа по време на Холокоста нацистите избиват към 6 млн. евреи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР