Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Бустерът на "Бионтех"/"Пфайзер" защитава от Омикрон

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването.

08:46Франция проверява 400 мрежи за подправени сертификатиФранция е почнала 400 следствия на мрежи, осигуряващи подправени Коронавирус документи, сподели вътрешният министър, в миг, когато настаненит в лечебни заведения се усилват, заяви Асошиейтед прес. В някои от тях са забъркани и медици.

През последните дни казусът с жена с вируса, умряла в парижка болница, откакто показала подправен документ за имунизиране, притегли вниманието. Завеждащият интензивното поделение в болничното заведение съобщи, че в случай че е било известно, че дамата не е имунизирана, са щели да й приложат лекуване с антитела, което понижава доста вероятността от гибел.

Френското държавно управление стяга разпоредбите, свързани със здравните паспорти. Те са наложителни за посещаване на всички заведения за хранене, както и за възходящ брой събития и обекти. За да получи здравен документ, човек би трябвало да потвърди, че е изцяло имунизиран, да има негативен тест от последните 24 часа или неотдавна да се е възстановил от COVID-19. Правителството затвори нощните клубове и стегна ограниченията за обществена отдалеченост, само че се пробва да избегне нов локдаун. Според здравния министър Здравният министър 90%от хората над 65 години към този момент са си сложили бустерна доза, което е изискване за приемане на документ.08:41Третата доза " Бионтех " / " Пфайзер " пази от ОмикронБустерната доза от имунизацията на " Бионтех " / " Пфайзер " против COVID-19 дава забележителна отбрана против разновидността Омикрон, демонстрира израелско изследване, представено от Ройтерс.

Проучването, осъществено от медицинския център " Шеба " и Централната вирусологична лаборатория на израелското здравно министерство е сравнило кръвта на 20 души, получили две дози преди 5 до 6 месеца, с кръвта на същия брой лица, получили бустерна доза преди месец. Хората, получили втора доза преди 5 или 6 месеца, не са можели да обезвреждат Омикрон, въпреки че имунните им системи са имали известна дарба за отбрана против Делта, заяви Гили Регев-Йочай, шеф на отдела по заразни заболявания в " Шеба ".

" Добрите вести са, че с бустерната доза тя нараства към 100 пъти ", въпреки че способността за отбрана е четири пъти по-ниска от тази против разновидността Делата, добави тя./БТА08:37Омикрон е към този момент в 63 държавиНай-новият вид на ковид Омикрон е открит в 63 страни по света, заяви Световната здравна организация, откакто в четвъртък беше оповестено разпространяване в 57.
.
Според СЗО разновидността Омикрон е по-заразен от Делта и понижава успеваемостта на имунизациите, само че предизвиква по-леки признаци, както демонстрират първичните данни. По-бързо разпространяване на разновидността Омикрон се следи както в Южна Африка, където разновидността Делта е по-слабо публикуван, по този начин и във Англия, където Делта е преобладаващ вид. Поради липса на данни обаче не може да се каже дали темпът на разпространяване на разновидността Омикрон се дължи на това, че той е по-неподатлив на имунен отговор, че се предава по-лесно или е композиция от двете.

Междувременно управляващите в Южна Африка, където за първи път беше секвениран Омикрон, оповестиха, че президентът Сирил Рамапоса е дал позитивен тест за ковид. Рамапоса се е почувствал зле и е бил тестван, а пробата е удостоверил, че е инфектиран с ковид. В момента той е в самоизолация в Кейптаун и е под наблюдението на лекари. 69-годишният Рамапоса е изцяло имунизиран. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР