Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта

...
Дневник следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Румъния временно няма да използва партидата на "Астра Зенека"

Дневник " следи разпространяването и резултатите от ковид по света. Карта на заболяването, ситуацията в България

.08:55 " Пфайзер " ще надвиши задачите си " Пфайзер " и " Бионтех " ще надвишават в началото набелязаната си цел в производството на ваксини против COVID-19 с най-малко 20 % тази година, произвеждайки 2.3 до 2.4 милиарда дози, заяви изпълнителният шеф на " Пфайзер " Албърт Бурла, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

" Ще надхвърлим сигурно тази година 2 милиарда дози ", сподели в изявление Бурла. До четвъртото тримесечие фирмите ще доближат ниво на годишно произвеждане от 3 милиарда дози и би трябвало да сме в положение да произведем толкоз и идната година, добави той.

Бурла сподели също, че компанията чака да извърши уговорката си да достави 120 млн. дози от имунизацията си на американското държавно управление до края на март, което значи, че през идващите три седмици би трябвало да бъдат доставени още 60 милиона дози. " Те към този момент са създадени и се подлагат на инспекция за качество ", посочи той.08:53Газа получи нова пратка ваксини от ЕмирстватаОколо 40 хиляди дози от съветската ваксина против новия ковид " Спутник V " дойдоха през днешния ден в линията Газа от Обединените арабски емирства, заяви представител на локалните управляващи, непосредствен до съветника на принца престолонаследник на ОАЕ Мохамед Дахлан, който е някогашен водач на палестинските сили в анклава, съобщи " Франс прес ".

Това е втората пратка ваксини от ОАЕ за подложения на израелска обсада палестински анклав. През февруари към този момент бяха пратени към 20 хиляди дози от съветската ваксина за медицинските екипи в Газа.
Мохамед Дахлан е отстъпник от палестинското придвижване " Фатах ", който живее в заточение в ОАЕ. Той съобщи, че доставките са по негова самодейност.

Близкият до Дахлан Имад Мохсен съобщи, че се чакат и други колета ваксини за линията Газа. Други ваксини са пратени в линията Газа от Палестинската самостоятелна власт на Западния бряг. Днес палестинската здравна министърка Маи ал Халифа заяви, че скоро ще дойдат и 100 хиляди дози от китайската ваксина на Синофарм, които са подаяние от китайското държавно управление.

Очаква се палестинците да получат ваксини и по линия на програмата КОВАКС за помощ на най-бедните страни, основана от СЗО и " Съюза за ваксини ". В линията Газа са регистрирани към 56 750 инфектирани с COVID-19, включително над 560 умряли. На Западния бряг са регистрирани към 147 хиляди инфектирани, включително над 1600 умряли.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР