Дневник следи консултациите за кабинет между Продължаваме промяната, Демократична България,

...
Дневник следи консултациите за кабинет между Продължаваме промяната, Демократична България,
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: "Демократична България" иска край на феодалната зависимост на общините

" Дневник " следи консултациите за кабинет сред " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " ИТН " и Българска социалистическа партия. Вижте най-важното от тях в бранш " Регионално развиване ".

17:1816:50 " ИТН " желае всеки да е на 30 минути от съществени услугиПредлагаме, когато приказваме за районно развиване да се фокусираме до пет неща - пътища (жп и авто транспорт), здравна помощ, достъп до обучение, високоскоростен интернет, ред и сигурност. Ние желаеме всеки човек в страната да е на 30 минути от здравна помощ, учебно заведение и даже занимания, сподели Гроздан Караджов от партията.  Преговорите за кабинет:
© Юлия Лазарова
16:29БСП желае приемане на нов Закон за устройства на територията, тъй като в настоящия има над 100 ремонти. В него би трябвало да бъдат заложени електронни услуги, това се разбра по време на консултациите за кабинет по тематиката районна политика. От левицата считат, че е необходим и нов закон за публичните поръчки, в който да се планува вид за индексация на към този момент подписани контракти при смяна в цените на материалите. В новия Закон за обществените поръчки би трябвало да се регламентират по нов метод общественото частно партньорство и инхаус поръчките, е мнението на левицата.
16:12БСП предлага фонд за доближаване на регионитеСъздаване на народен фонд за доближаване на районите, който да влага в изоставащите общини, с цел да настигнат напредналите, това предложи да залегне като един от целите в региона на районното развиване някогашният министър на районното развиване Асен Гагаузов от Българска социалистическа партия. Предложението е от него да се финансиран планове в Северозападна България, Родопите и Странджа Сакар. От Българска социалистическа партия поддържат и плановете за тунелите под Шипка и Петрохан, и създаване на трети Дунав мост. От левицата считат, че би трябвало да се премине и към действителна децентрализация на общините.
 Преговорите за кабинет:
© Юлия Лазарова

Идеята Агенция " Пътна инфраструктура " да премине към министерството на превоза, той дефинира като политическо решение, само че изрази мнение, че всички стъпки във връзка с вложенията са свързани със структури на Министерство на районното развиване и благоустройството, което би затруднило работата. 15:00Участниците в консултациитеПоредната тематика на съвещания сред партиите, които желаят да сформират съдружно държавно управление, е по тематиката районно развиване.

По предварителни данни от Българска социалистическа партия в тях ще вземат участие Асен Гагаузов (министър на районното развиване в кабинета на Сергей Станишев), Борислав Гуцанов (депутат в три парламента), Генади Събков (бивш кмет на Мездра), Петко Тюфекчиев (областен координатор на Българска социалистическа партия за област Велико Търново), Михаил Лисков (бивш кмет на Харманли) и Стефан Начев.

Експертите на " ИТН " включват Гроздан Караджов (предложен за министър на превоза в проекто-правителството на партията, някогашен основен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения и Министерството на транспорта), Георги Георгиев (собственик на консултантска компания, ръководеща планове в региона на строителството, финансирани с обществени и частни средства), Силвия Бакърджиева (номинирана за екоминистър в плана за кабинет на Има Такъв Народ с 12 години стаж в държавната администрация и институции на ЕС), арх. Владо Вълков (избран измежду 40-те най-обещаващи млади архитекти на Европа) и Галя Бърдарска (има 48 години проектански и теоретичен стаж в региона на качеството и ръководството на водите).

Експертите на " Демократична България " са Зарко Маринов (бивш зам.-областен шеф на Смолян, основен редактор на в. " Отзвук " ), Надежда Йорданова (специалист в региона на административното и комерсиалното право, публичните поръчки и планове, финансирани от ЕС), Йордан Иванов (председател на ДСБ Пловдив), Надежда Бобчева (зам.-кмет на регион " Оборище " в София) и Грети Стафанова (член на Националното управление, строителен инженер).

" Продължаваме промяната " са показани от някогашния финансов инистър Асен Василев, Йордан Терзийски (предприемач, занимава се планиране и ръководство на архитектурни и интериорни проекти), и Богомил Петков (председател на посланичество в Габрово на Камарата на строителите в България).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР