Дневник препубликува от страницата на призива и част от петицията

...
Дневник препубликува от страницата на призива и част от петицията
Коментари Харесай

Подкрепете запазването на образователните медиатори

" Дневник " препубликува от страницата на апела и част от петицията за опазване на посредниците в образованието, които се закриват от 1 юли.

Националната мрежа за децата сигнализира преди дни, че след среща в Министерството на образованието и науката (МОН) стана ясно, че има възможност ведомството да остави учебните заведения без просветителни посредници от 1 юли. Днес решението към този момент е реалност.

Националната стратегия за просветителни посредници - модел, потвърдил се като извънредно сполучлив в учебни заведения и детски градини, е пред закриване. МОН няма желание да удължи програмата и няма да потърси друга форма на финансиране!

МОН не би трябвало да трансферира отговорността за посредниците към спестените средства от бюджетите на просветителните институции, като по този метод ги санкционира за положителното финансово ръководство и ги лишава или от средства за други учебни потребности, или от посредници, които да работят с децата.

Затова насочваме апел към всички организации, които пазят правата на децата и способстват за тяхното благополучие, към всички родители, учители и шефове в просветителната система, както и към необятната общност за незабавно подпомагане за опазване на просветителните посредници! Инициирано е събиране на подписи в петиция за опазване на просветителните посредници. Необходима е незабавна реакция!

Може да заявите поддръжката си посредством онлайн сключване на п.

Може също да организирате събиране на подписи на хартия на предоставения тук, който можете да изтеглите и разпечатате.

Петицията е инициирана и се координира от Център за междуетнически разговор и приемливост член на Национална мрежа за децата. Организацията е изготвила отворено писмо.

 Какво споделят и какво пропущат Насоките за учебното обучение в пандемията Какво споделят и какво пропущат Насоките за учебното обучение в пандемията

Петиция за опазване на просветителните посредници

Уважаеми господин министър,

Уважаеми господин министър-председател,

Уважаеми дами и господа,

Настояваме да извършите нужното за опазване на заетостта на просветителните посредници, които работят по Националната стратегия " Подкрепа за просветителните посредници и обществените служащи ", както и по план " Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение " след 01.07.2023 година - тъй че работещите сега посредници и обществени служащи да запазят своята работа, а там, където е належащо, да бъдат наети още!

Настояваме също по този начин да намерите метод заплатите на работещите в учебните заведения и детските градини посредници да бъдат поемани от националния бюджет , без да е належащо на всеки 6 месеца или 1 година те да се тормозят дали заетостта им ще бъде продължена! Освен това, настояваме заплащането на тези позиции да бъде увеличено и да е по-голямо от минимална работна заплата!

 Образователните посредници - все по-ценни, само че малко ценени Образователните посредници - все по-ценни, само че малко ценени

Образователните посредници демонстрираха абсолютно нуждата от тази позиция още по време на коронавирус пандемията и отдалеченото образование. Тогава, рискувайки своето здраве и здравето на фамилиите си, те бяха главната връзка сред училищата/детските градини и учениците/техните родители. Всекидневно те обикаляха фамилиите на децата и учениците, които трябваше да се образоват отдалечено, разнасяйки разпечатани образователни материали и/или помагайки им да се включат в синхронно образование от разстояние.

Благодарение на техните старания тежките месеци на коронавирус пандемията не бяха пропуснати от учениците!

По проблема поддръжка към този момент са декларирали цивилен организации, обществените сътрудници, работодателските съюзи и синдикатите. Подкрепете петицията и вие!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР