Дневник препечатва текста от профила на автора във Фейсбук по

...
Дневник препечатва текста от профила на автора във Фейсбук по
Коментари Харесай

Ако си затънал в екскрементите, не можеш да си чистачът

" Дневник " препечатва текста от профила на създателя във Facebook във връзка неочакваното пробуждане на прокуратурата да проверява " Осемте джуджета " и да упрекна Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото, който в това време беше оставен да избяга.
Заглавието е на " Дневник ".

Според прессъобщението на СРП /Софийската районна прокуратура - бел. ред./ от 31.05.2023 година, с което се разгласи привличането като обвинен на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров, прокуратурата се е самосезирала на 29.05.2023 година по медийни изявления за насила и незаконно потребление на механически средства, предопределени за мълчешком събиране на информация.

Тоест на 29.05.2023 година е стартирано следствието и до 31.05.2023 година към този момент са осъществени нужните процесуално-следствени дейности, посредством които са събрани задоволително доказателства за привличане на Петров в качеството на обвинен.

Невероятна процесуална експедитивност.

За съпоставяне, през 2020 година, след публикуването на " Осемте джуджета ", Софийската градска прокуратура /СГП/ се самосезира по медийни изявления, само че с цел да стартира предварителна инспекция за занапред да събира задоволително данни, от които вероятно да направи извод дали изобщо има осъществено закононарушение, с цел да може даже да стартира следствие. Това беше, откакто основният прокурор Гешев обществено неглижира изнесеното, като обясняваше, че това са някакви свободни съчинения на НПО-та , свързани с олигарси, които той мачка, само че по този начин или другояче всичко трябвало да бъде и щяло да бъде тествано. Как беше тествано обаче никой в никакъв случай по този начин и не разбра, тъй като

резултат от тази инспекция до ден-днешен не е оповестен

Със сигурност привлечени като обвинени няма, и то не за по-малко два дни, а за повече от две години.

Сравнението на институционалната реакция ни демонстрира, че господин Петров към този момент е качен на вълшебното чердже.

В " Осемте джуджета " невероятната процесуална експедитивност по сигналите на Илия Златанов против сина му, след дълготрайно мъртвило, настъпваше след подписването на един запис на заповед за 3 милиона лв. в интерес на Любена Петрова. И по-късно полицейски лампи, претърсвания и изземвания, прессъобщения и арести.

Тук евентуално бихме могли да намерим обяснението за изключителната процесуална промяна във вчерашното удостоверение на Любена, че някогашният ѝ брачен партньор е писал писмото до основния прокурор, с което го " поучава " да се отдръпна от поста.

Има и някои по-дребни, само че значими, нюанси, като да вземем за пример за какво " опраскването " на Петров не върви по линия на някое ОПГ или друго по-тежко закононарушение на равнище окръжна прокуратура (за София СГП), както нормално стават нещата, а го търсят за нищо и никаква насила на районно равнище. Някои вадени с ченгел недомлъвки на Любена от диалога ѝ с нас може би хвърлят известна светлина за какво управлението няма доверие на СГП да работи по Еврото.
При всички положения обаче, повече от явно е, че правото няма нищо общо в нито един от двата проблема, в нито от едно от диаметрално противоположните му развития.

Това за надяващите се, че някой, който до скоро е стискал очите, в този момент бил прогледнал и щял " да ги почва "

Първо, в случай че изобщо ще ги почва, отново ще бъде изборно, тъй като различен метод просто няма, когато и ти самичък си толкоз дълбоко в тези екскременти, и, второ, тъй като такива катарзиси не виждаме за първи път и знаем по какъв начин нормално се развиват, най-вероятно няма даже напълно да ги почне, а единствено малко.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР