Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Като Ейбрахам Линкълн или сърфист: "Мета" готви имитиращи чатботове

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Собственикът на обществената мрежа " Facebook " се готви да пусне набор от чатботове, работещи с изкуствен интелект (AI), които демонстрират разнообразни персони, " Файненшъл таймс ".

Това може да стане още през септември като част от напъните на компанията да задържи консуматори в платформите си ( " Facebook ", " Инстаграм ", " Уотсап ", само че и новата, " Тредс " ), съгласно осведомени с проектите събеседници.

Сред разработките е чатбот, който приказва като Ейбрахам Линкълн или различен, съветващ за пътувания като сърфист. Функцията им евентуално няма да се ограничи до водене на свободен диалог, а да се дават рекомендации.

" Мета ", наподобява, пробва да задържи консуматори на " Тредс " - аналога на " Туитър ", който порасна бързо след стартирането си предишния месец, само че не съумява да поддържа интереса. Си Би Ес, че след рекордния растеж () броят консуматори се е стопил на половина в последните дни.

 " Мета " подари изкуствения си разсъдък на света и тормози съперниците

Според софтуерното издание стартирането на чатбота може да помогне на " Мета " на два фронта - освен за взаимоотношението с всички платформи, а и за проявление на качествата в изкуствения разсъдък, които създава компанията. Медията отбелязва, че откриватели към този момент са разкрили знаци за разработка на нова функционалност в " Инстаграм ", която може да дава препоръки и да дава отговор на въпроси като 30 разнообразни персони.

Компанията чака покачване на приходите от реклама за идващото тримесечие в хода на възобновяване си от тежката 2022 година, устрема към икономии и нововъзникващите технологи с изкуствен интелект.

 Защо ChatGPT губи искра в зората на Защо ChatGPT губи искра в зората на " ерата на изкуствения разсъдък "

След взрива на интереса към тези технологии компанията създава тактиката си и към този момент има собствен модел с отворен код, Llama 2, който ще се популяризира посредством Azure, облачната система на " Майкрософт ", и ще работи единствено с " Уиндоус " (). " Епъл " също тества личен чатбот, сходен на този на подкрепяната от " Майкрософт " OpenAI, ChatGPT.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР