Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Хунтата в Мианма помилва Аун Сан Су Чжи по пет от обвиненията срещу нея

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Бившият началник на Мианма Аун Сан Су Чжи, арестувана след свалянето ѝ от власт с боен прелом през 2021 година, беше отчасти помилвана в границите на амнистията на над 7 хиляди пандизчии, оповестена от хунтата по случай будистките пости, оповестиха през днешния ден държавните медии, представени от " Франс прес ".

" Председателят на Държавния административен съвет помилва Аун Сан Су Чжи, която от съответните съдилища, в сходство с наредбите за правата на индивида ", се споделя в известието.
Аун Сан Су Чжи беше наказана на 33 години затвор по няколко обвинявания, в това число рушвет, владеене на противозаконни радиостанции и нарушение на антиковидните ограничавания.
Помилването се отнася за 5 от 19-те обвинявания против нея и към този момент не е ясно дали това ще докара до нейното освобождение.

Аун Сан Су Чжи е била виждана единствено един път, откогато беше задържана след 2021 година, на неразбираеми фотоси, направени от държавните медии в правосъдна зала в столицата Найпидо.

 Изборите в Мианмар отново са отсрочени, а изключителното състояние - удължено Изборите в Мианмар отново са отсрочени, а изключителното състояние - удължено

След преврата страната затъна в спор, който докара до разселването на повече от един милион души, по данни на Организация на обединените нации.

Миналата седмица Аун Сан Су Чжи беше преместена от затворническата килия в държавна постройка, заяви представител на нейната политическа партия.

Мианма постоянно дава прошка на хиляди пандизчии в чест на будистките празници, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР