Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

"Войната се връща в Русия", предупреди Зеленски

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че войната се завръща в Русия, признавайки, че дроновите офанзиви против Москва в събота са дело на украинските военни, заяви Би Би Си в понеделник.Зеленски сподели, че офанзивите против съветска територия са " неминуем, натурален и безусловно обективен развой " на войната сред двете страни.Руското министерство на защитата заяви, че три украински дрона са били свалени, като два са се разрушили в офиси. Летище Внуково, югозападно от центъра на града, също беше затворено за малко.  Трета за седмица офанзива с дронове против Москва, локално летище бе затворено Трета за седмица офанзива с дронове против Москва, локално летище бе затвореноВъв видео послание в неделя вечер от западния украински град Ивано-Франковск Зеленски сподели, че Украйна става по-силна. " Днес е 522-ият ден от по този начин наречената " специфична военна интервенция ", която съветското управление смяташе, че ще продължи няколко седмици ", сподели той.
" Постепенно войната се връща на територията на Русия - в нейните символни центрове и военни бази, и това е неминуем, натурален и безусловно обективен развой ", съобщи украинският президент.
Обичайно Украйна не поема отговорност за нанесени отвън нейната територия удари и съгласно Би Би Си заявката на Зеленски е проява на по-високо самочувствие.Атаки с дронове като тези също са опция за него да се обърне към съветското население, болшинството от което наподобява има вяра, че нахлуването на Москва е заслужено.Бившият съветски президент Дмитрий Медведев сподели в неделя, че Москва ще би трябвало да употребява нуклеарно оръжие, в случай че продължаващата контраатака на Киев е сполучлива. Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи в обществените медии, че " няма да има различен вид ", в случай че Украйна вземе това, което той разказа като " нашата земя ".  Повредена от дронова офанзива офис постройка в Москва
© Reuters

Повредена от дронова офанзива офис постройка в Москва
Две офис гради бяха развалени в Москва в събота. Снимки от мястото на случая демонстрират, че няколко прозореца са счупени в ъглите на постройките, а отломките са разпръснати по земята изпод.В понеделник покривът на частна къща пострада при рухването на неидентифициран дрон във плантация в Дарагановка покрай съветския град Таганрог в Ростовска област, заяви губернаторът на района Василий Голубев в своя канал в " Телеграм ".  Ракета падна в центъра на съветския Таганрог, гърмеж в рафинерия в Самара Ракета падна в центъра на съветския Таганрог, гърмеж в рафинерия в СамараТаганрог, който се намира наоколо до границата с Украйна беше обект на въздушна офанзива и в петък. Тогава съветските управляващи оповестиха, че отломките на свалена от тях ракета са паднали в центъра на града, нанасяйки провали на кафене и близките здания. 15 индивида бяха ранени - главно от счупени стъкла.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР