Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Бюджет ‘23 мина – остават въпросите за Бюджет ’24

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Анализът е от седмичния бюлетин на

Създавайки исторически казус, националното заседание одобри бюджета на 28 юли по развиделяване - най-късната дата за одобрение на държавния бюджет за настоящата година въобще. И по този начин, имаме към този момент рамка - само че единствено за оставащите пет месеца до края на 2023 година Време е да погледнем към бюджета за 2024 година и към цялостните структурни ограничения, които ще предопределят фискалните параметри за идващите най-малко няколко години. Дебатите по параметрите на бюджета, и в още по-голяма степен - неналичието въобще на оферти в някои насоки, подсказват, че доста от значимите решения предстоят, като не проличава да има консенсус за рационалното разрешаване на значими проблеми с огромен бюджетен резултат.

Ето какво остава да питаме министър Василев и представителите на подкрепящото държавното управление парламентарно болшинство:

Списъкът може да бъде удължен - тъй като държавният бюджет е самичък по себе си една аритметическа сметка, която отразява резултатите от всички останали стопански, здравни, обществени и данъчни политики. И до момента в който в този момент новото болшинство, министърът на финансите и целият кабинет можеха да се измъкнат с извинението, че няма време и би трябвало да се бърза, през есента всички тези, а и доста други въпроси ще бъдат основа на оценката на полезността на това ръководство.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР