Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Кандидатът за шеф на здравната каса е подал непълни докумнети до ДАНС за своя фирма

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Номинираният от " Продължаваме промяната - Демократична България " претендент за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов е подал непълни документи до Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) за компанията си " Балкан заем ". Това оказва се от фотоси, изпратени от самия Михайлов до медиите.

Към известието е прикачена и позиция на претендента за шеф на здравната каса поради " преиначени обстоятелства и измислици " с " политически план ". Сюжетът с компанията на Михайлов " Балкан инвест ", която поради кандидатирането му е трансферирана на брачната половинка му, беше подет от ГЕРБ още по време на чуването за началник на НЗОК в парламентарната комисия по опазване на здравето.

Тогава в отговор на въпросдали е подал декларация за действителните притежатели на компанията Михайлов споделя, че е подписал " съобщение, декларация до ДАНС, в което е показал крайните притежатели и с какво се занимава компанията ", само че тя не е предвижена от юристконсулта на компанията.

Последва писмо от ръководителя на комисията по опазване на здравето Костадин Ангелов (ГЕРБ) дали в ДАНС има подобен документ. В отговор се показва, че няма, само че и че по закон до края на май 2019 година би трябвало да се подава не до Държавната организация, а до Агенция по вписванията.

В позиция до медиите Станимир Михайлов изпраща нотариално заверена декларация за действителни добственици на сдружението. Но, видно от печатите на атачмънта, документът е подаден след чуването му в здравна комисия, на 25 юли.

 ГЕРБ и ГЕРБ и " Възраждане " питаха претендента за началник на здравната каса за имотни покупко-продажби и компании (допълнена)

В изпратените от Станимир Михайлов до медиите фотоси на документи има и отговор на ДАНС до зам.-председателя на комисията по опазването на здравето Васил Пандов ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ). Той е попитал дали Михайлов изобщо е изпращал някакви документи за компанията си от изискваните от ДАНС.

В отговор организацията по сигурността показва, че за " Балкан заем " липсват документи за вътрешни правила за надзор и попречване на изпирането на пари и финансиране на тероризма (отменено като условие през 2019 г.), както и още едно съобщение (също анулирано като условие през 2019 г.). Посочва се обаче, че " Балкан инвест " е подала до ДАНС проект за образование на чиновниците на компанията за ограниченията за надзор и попречване изпирането на пари и финансиране на тероризма.

За претендента на " Продължаваме промяната - Демократична България " неговите " известност и интегритет са издържали на съществено изследване и се е наложило да се измислят откровени неистини, с цел да бъде уверена част от публиката, че има отрицателни характерности ".

Във " Facebook " Костадин Ангелов от ГЕРБ написа, че е бил издирван за реакция от медиите по сюжета с Михайлов. Съобщава общо, че за него информацията от претендента за шеф на здравната каса " буди повече въпроси, в сравнение с да дава отговори "



Според досегашната стратегия на Народното събрание гласуването за шеф на здравната каса следва в петък (28 юли). Хронологично то е след гласуването за ръководител на Сметната палата, където пък.

 Фалиралата КТБ, контракти, Движение за права и свободи: за какво счита, че беше отхвърлен, шефът на Сметната палата (допълнена) Фалиралата КТБ, контракти, Движение за права и свободи: за какво счита, че беше отхвърлен, шефът на Сметната палата (допълнена)

Предишната процедура за началник на НЗОК, откакто Народното събрание отхвърли единствения останал претендент (на БСП), а след отрицание на номинацията от " Продължаваме промяната - Демократична България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР