Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Варненският апелативен прокурор беше обвинен за незаконно притежаване на боеприпаси

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Вместо за рушвет по сигнал на варненския кмет Иван Портних, както беше публично обявено преди седмица, през днешния ден варненският апелативен прокурор Владимир Чавдаров получи обвиняване за нелегално владение на муниции. Това сподели самият той при излизане от Софийска градска прокуратура, където пристигна с юриста си Людмил Рангелов за предявяване на обвиняването.

" Обвинен съм за това, че съм държал малко повече муниции за револвери, които владея законно, сподели Чавдаров. Разрешени са 50 патрона на оръжие, а аз владея няколко повече за всяко едно от оръжията ".

Апелативният прокурор на Варна сподели също, че е заявил всички налични средства, само че отхвърли да заяви своята версия за аргументите да бъде разследван. Той научил от медиите, че че против него се води следствие за корупция по сигнал, подаден от кмета на Варна Иван Портних.

 Апелативният прокурор на Варна е разследван за рушвет по сигнал на Портних (допълнена в 18.56 ч.) Апелативният прокурор на Варна е разследван за рушвет по сигнал на Портних (допълнена в 18.56 ч.)

" Ще пристигна време, когато сами ще се убедите, че всичко това не е правилно, сподели още Чавдаров на излизане от Софийска градска прокуратура. Аз съм извънредно сюрпризиран и просто нямам пояснение. Никога през живота си не съм направил и в този момент не съм направил закононарушение.

Кабинетът на Владимир Чавдаров във Варна, както и парцели на негови близки бяха претърсени на 26 юли. По-късно от Софийската градска прокуратура потвърдиха публично и показаха, че следствието е почнало по сигнал за рушвет от И.П. (в известието на прокуратурата името на варненския кме Иван Портних бе посочено единствено с букви - бел. ред.). Подателят на сигнала е разказан като " лице, заемащо отговорно служебно състояние в община Варна " като сигналът до комисията е за пожелан и получен рушвет в изключително огромни размери от административния началник на Апелативната прокуратура във Варна.

 Прокуратурата разпореди инспекция на компании, свързани със брачната половинка на Гешев, поради контракти с Прокуратурата разпореди инспекция на компании, свързани със брачната половинка на Гешев, поради контракти с " Летище София "

Разследващите са разкрили 270 броя муниции, държани без съответно позволение в парцели на Чавдаров. В служебната каса на прокурора са открити 49 000 евро и 20 000 лв.. В формалното известие на прокуратурата се споделяше още, че предстоят и още процесуално-следствени дейности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР