Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Президентът призова за промени в законите заради обезобразената жена

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Президентът Румен Радев разяснява пред публицисти настоящите тематики от последните дни като употребява случая да укори за разнообразни провинения както обособени политици, по този начин и цели управляващи.

Коментира, че не е демонстрация на добър усет да се оправдават " нелепите промени ", предлагани в Конституцията, с тъкмо това зловредно действие, при което момиче от Стара Загора бе нарязано с макетен нож от изоставения от нея другар.
 Прокуратурата е поискала на 5 юли освобождение на обвинявания за обезобразеното момиче Прокуратурата е поискала на 5 юли освобождение на обвинявания за обезобразеното момиче
Посочи обаче, че са нужни промени в разнообразни закони, които да вършат това - да слагат ясни критерии за нарушаванията на закона, за закононарушенията и за тежестта на наказванията. Отново нападна и, подсилен от ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, като дефинира, че той е част от настъплението против демокрацията.

В отговор на въпрос за изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов през уикенда, че България две и половина години е ръководена от служебни кабинети на един човек и това е тирания, уточни, че не желае да слиза на равнището на говорене на Борисов. И уточни, че в случай че би трябвало някой да бъде упрекнат за опцията му още веднъж да приказва по този начин то това са съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев на " Демократична България " Христо Иванов.

" Може би в своята изнервеност г.-н Борисов наруши един остарял принцип - че в дома на обесения не се приказва за въже. Чудя се по какъв начин още веднъж повдига тематиката за автомагистралите. Кои автомагистрали? Преди да е дал явен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с пари от неговите автомагистрали, за какво автомагистралите му се разпадат, за какво хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което потвърдиха всички осъществени проби ", разгласи той. Напомни, че медии са нарекли това " грабежа на века ".

Анализира, че будят паника банализацията на фашистки тези и действия в последните месеци. " Форумите преливат от експанзия, изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти, интелектуалци приканват за надзор и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма ", изреди той.

Към това добави, че българи доносничат против България, тиражират се ревизионистки и антисемитски текстове, а държавното управление не реагира и всичко това е нахлуване против свободата и демокрацията, за което обществото би трябвало да бди. Подчерта, че таман поради публичния напън по случая в Стара Загора правораздавателните органи най-накрая на неприемливото варварско действие в Стара Загора.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР